Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Νοε-2019 23:37

  Οι αναλυτές υποβάθμισαν τις προβλέψεις και η Qualcomm τις ξεπέρασε

  Οι αναλυτές υποβάθμισαν τις προβλέψεις και η Qualcomm τις ξεπέρασε
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Qualcomm ξεπέρασε τις μειωμένες προσδοκίες δίνοντας στη δημοσιότητα την έκθεση των αποτελεσμάτων της  για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης.

  Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε κέρδη 506 εκατ. δολαρίων, ή 42 σεντς ανά μετοχή, με πωλήσεις 4,81 δισ. δολαρίων, αντί πωλήσεων 5,83 δισ. δολαρίων που κατέγραψε την ίδια περίοδο πέρυσι. Προσαρμόζοντας τα νούμερά της στις αποζημιώσεις βάσει μετοχών και άλλα στοιχεία, η κατασκευάστρια τσιπ εμφάνισε κέρδη 78 σεντς ανά μετοχή, ενώ για το ίδιο διάστημα πέρσι είχε δηλώσει κέρδη 90 σεντς ανά μετοχή. Οι αναλυτές από την πλευρά τους ανέμεναν κέρδη 71 σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις 4,76 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τη FactSet -προβλέψεις σημαντικά υποβαθμισμένες σε σχέση με αυτές που είχαν διατυπώσει πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του προηγούμενου τριμήνου. Συγκεκριμένα, στα τέλη Ιουλίου οι αναλυτές τοποθετούσαν τα προσαρμοσμένα κέρδη στα 1,09 δολ. ανά μετοχή και τις πωλήσεις στα 5,67 δισ. δολάρια.

  Η Qualcomm ανέφερε στην προηγούμενη ανακοίνωση αποτελεσμάτων ότι οι πελάτες επιβραδύνουν τις αγορές εξοπλισμού 4G, εν αναμονή της έναρξης πωλήσεων συσκευών 5G, η οποία δεν αναμένεται να ενισχύσει τα αποτελέσματα της Qualcomm μέχρι τις αρχές του ημερολογιακού έτους 2020. Αυτό οδήγησε τον Stacy Rasgon, αναλυτή της Bernstein, να πει τον Αύγουστο ότι "τα πράγματα βρωμάνε για τα επόμενα δύο τρίμηνα" για την Qualcomm.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ