Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Νοε-2019 11:27

  Προς ναυάγιο η εξαγορά της Singular από τον εφοπλιστή Θεόφιλο Πριόβολο

  Προς ναυάγιο η εξαγορά της Singular από τον εφοπλιστή Θεόφιλο Πριόβολο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χωρίς θετική κατάληξη φαίνεται να ολοκληρώνονται οι συζητήσεις για την πώληση της Singular Logic στη Liknoss, μέλος του ομίλου North Star συμφερόντων του εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου. Παρότι οι συζητήσεις είχαν οδηγηθεί στο τελικό στάδιο, με την πλευρά του εφοπλιστή να έχει διενεργήσει έλεγχο δέουσας επιμέλειας στην προς πώληση εταιρεία πληροφορικής, οι διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε ναυάγιο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η "Καθημερινή".

  Όπως γίνεται γνωστό, μετά την ολοκλήρωση του due diligence διατυπώθηκαν σοβαρές ενστάσεις από την πλευρά του εφοπλιστή αναφορικά με το πλαίσιο της συζητούμενης συμφωνίας κι έτσι ζητήθηκε αύξηση του "κουρέματος" επί των δανείων της Singular Logic. Το προτεινόμενο ύψος του κουρέματος δεν έγινε αποδεκτό από την πλευρά της μητρικής MIG και των πιστωτριών τραπεζών. Έτσι, εκτός θεαματικού απροόπτου, η κυοφορούμενη συμφωνία δεν θα ολοκληρωθεί. 

  Δεν αντιμετωπίζει ζητήματα με τη λειτουργία της

  Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2018 τα δανειακά βάρη της Singular Logic ξεπερνούσαν τα 50 εκατ. ευρώ, με το συντριπτικό μέρος των υποχρεώσεων να αφορά αρχικό μετοχοδάνειο που είχε ληφθεί παλαιότερα. Διοικητικά στελέχη της Singular με τα οποία επικοινώνησε το Capital.gr, ανέφεραν πως η εταιρεία δεν αντιμετωπίζει ζητήματα με τη λειτουργία της και ανεξάρτητα από την κατάληξη των όποιων συζητήσεων μεταξύ μετόχων και πιστωτών, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η Singular Logic προσελκύει το ενδιαφέρον επενδυτικών κεφαλαίων. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ