Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Οκτ-2019 07:53

  Ο Γ. Χήτος ψάχνει συνεργάτες για τον ...φούρνο του

  Ο Γ. Χήτος ψάχνει συνεργάτες για τον ...φούρνο του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Κοντά δύο χρόνια μετά τη λειτουργία του πρώτου "φούρνου” τους στη Νέα Υόρκη του GFG bakery (Greek from Greece) που διαθέτει προϊόντα τα οποία παράγονται στην Ελλάδα, οι Γιάννης Χήτος και Γιώργος Δρόσος ετοιμάζονται για μαζική επέκταση του συγκεκριμένου concept.

  Για τον λόγο αυτό ανέθεσαν στην εταιρεία fransmart να αναζητήσει ενδιαφερόμενους επενδυτές οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στο concept GFG bakery.

  Σήμερα η αλυσίδα τους διαθέτει καταστήματα στην 9th Avenue, στο Μπροντγουέι, το Hoboken, στη William, στο Willowbrook Mall και στο Garden State Plaza Mall δύο ακόμη ετοιμάζονται να ανοίξουν στην 1st Avenue και στην Weehawken ενώ 30 καταστήματα franchise έχουν ήδη προγραμματιστεί να ανοίξουν μέσα στο επόμενο έτος.

  Η GFG Bakery-Café αναζητά έμπειρους franchisees για την ανάπτυξη καταστημάτων στις ΗΠΑ αλλά και ανά τον κόσμο. Όπως αναφέρεται στον διαδικτυακό της τόπο εκείνοι που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της GFG Bakery-Café ως δικαιοδόχοι θα λάβουν υποστήριξη από την αρχή μέχρι το τέλος, από την επιλογή των τοποθεσιών μέχρι την "οικοδόμηση” της μάρκας.

  Για να γίνει κανείς μέλος της ομάδας της GFG θα πρέπει να έχει τουλάχιστον οικονομική επιφάνεια. Γιατί το ελάχιστο απαιτούμενο κεφάλαιο πρέπει να είναι 500.000 δολάρια, η απαιτούμενη ελάχιστη καθαρή αξία στο 1,2 εκατ. δολάρια, ο ενδιαφερόμενος επενδυτής θα πρέπει να αναπτύξει τουλάχιστον 5 καταστήματα, το τέλος του franchise αγγίζει τα 40.000 δολάρια και το κόστος εκκίνησης της επένδυσης υπολογίζεται στα 361.800 - 1.425.000 δολάρια.

  Σήμερα, σύμφωνα με το American Bakers Association, ο κλάδος των προϊόντων αρτοποιίας που παράγονται και πωλούνται στις ΗΠΑ υπολογίζεται στα 423 δισ. δολάρια. Από αυτά οι φούρνοι της "γειτονιάς" παράγουν έσοδα 3 δισ. δολαρίων, ενώ τα μεγάλα αρτοποιεία πωλούν προϊόντα αξίας 31 δισ. δολαρίων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ