Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Οκτ-2019 16:40

  Χρηματοδότηση μέσω Αναπτυξιακού στα Condo Hotels

  Χρηματοδότηση μέσω Αναπτυξιακού στα Condo Hotels
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Τη δυνατότητα υπαγωγής στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου επενδυτικών σχεδίων ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας (condo hotels) όπως ορίζονται στον ν. 4276/2014, υπό την προϋπόθεση ότι η μεταβίβαση ή η μακροχρόνια μίσθωση ενισχυόμενων τμημάτων των εν λόγω ξενοδοχείων γίνεται μετά τη λήξη της τήρησης των υποχρεώσεων του επενδυτή, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

  Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται επίσης η δυνατότητα μετατροπής ξενοδοχειακών μονάδων οι οποίες έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων του 2004 και 2011 σε ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας διασφαλίζοντας την τήρηση των διατάξεων του αναπτυξιακού νόμου ως προς τις μακροχρόνιες υποχρεώσεις των φορέων των επενδυτικών σχεδίων.

  Ακόμη με την τροπολογία καταργείται η υποχρέωση έγκρισης από τις αρμόδιες υπηρεσίες των συμβάσεων μίσθωσης των φορέων επενδυτικών σχεδίων στον τομέα του τουρισμού, οι οποίες αφορούν σε εμπορικά καταστήματα και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός της ενισχυόμενης επένδυσης. Αυτό κρίνεται απαραίτητο κατά το νομοθέτη για τη διευκόλυνση και απλούστευση των διαδικασιών ανάπτυξης των οικείων επενδυτικών σχεδίων και την αποφόρτιση των αρμόδιων υπηρεσιών από διοικητικό βάρος. Επίσης προτείνεται η επέκταση του πεδίου εφαρμογής της συγκεκριμένης διάταξης και σε επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των προγενέστερων αναπτυξιακών νόμων.

  Στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή υπάρχει και διάταξη με την οποία παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής σε συλλογικές αποφάσεις του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων των αποφάσεων υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων στις διατάξεις του νόμου 4399/2016 και ειδικότερα όσων εντάσσονται στα καθεστώτα κινήτρων που προβλέπουν την παροχή κρατικών ενισχύσεων και τα οποία μπορούν αν συγχρηματοδοτηθούν από επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ