Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Οκτ-2019 13:38

  Επιτάχυνση της αποπληρωμής επιχειρήσεων για προγράμματα ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ ζητά ο ΣΘΕΒ

  Επιτάχυνση της αποπληρωμής επιχειρήσεων για προγράμματα ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ ζητά ο ΣΘΕΒ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη μεγάλη χρονική καθυστέρηση αποπληρωμής των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε προγράμματα ΛΑΕΚ 0,24% επισημαίνει με επιστολή του στον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σ. Πρωτοψάλτη ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Παρόμοια παρέμβαση είχε σταλεί ήδη από τον Απρίλιο τ.ε. και στην πρώην διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Μ. Καραμεσίνη.

  Όπως αναφέρεται στην επιστολή, μεγάλος αριθμός προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων παραμένουν σε εκκρεμότητα ως προς την αποπληρωμή από το έτος 2014 και 2015 και ενώ αυτά έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και εγκρίθηκε η αποπληρωμή τους. Ακόμα και όσες επιχειρήσεις έχουν πληρώσει αρκετά υψηλές εργοδοτικές εισφορές και μπορούσαν μ’ αυτόν τον τρόπο να υλοποιήσουν τέτοια προγράμματα, πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια για να αποπληρωθούν από τον ΟΑΕΔ.

  Σε μια οικονομία όπου η ανταγωνιστικότητα είναι το ζητούμενο η επιμόρφωση των εργαζομένων μοιάζει ως μια κατάσταση δυσλειτουργική και αυτό διότι παρά τις καταβολές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, μέσω των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων γι’ αυτά τα προγράμματα, η Δημόσια Διοίκηση μαζί με όλες τις άλλες του οφειλές προς τον ιδιωτικό τομέα καθυστερεί να τις αποπληρώσει.

  Για τους λόγους αυτούς ο ΣΘΕΒ ζητά την ταχύτατη ενεργοποίηση της διαδικασίας αποπληρωμής των προγραμμάτων των επιχειρήσεων ΛΑΕΚ 0,24 που υλοποίησαν για τα έτη 2014 και 2015.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ