Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Οκτ-2019 13:38

  HSBC: Ο "Ηρακλής" θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα για τις ελληνικές τράπεζες

  HSBC: Ο "Ηρακλής" θα βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα για τις ελληνικές τράπεζες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tα οφέλη του σχεδίου "Ηρακλής" υπερτερούν του κεφαλαιακού κόστους, όπως σημειώνει η HSBC σε νέα της έκθεση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, θα οδηγήσει σε μείωση 36% των NPEs και σε 15% βελτίωση της κερδοφορίας, με το κεφαλαιακό κόστος να τοποθετείται στις 230 μονάδες βάσης.

  Συνολικά εκτιμά ότι το σχέδιο "Ηρακλής" είναι οικονομικά βιώσιμο για τις ελληνικές τράπεζες καθώς τα οφέλη του έναντι των απλών τιτλοποιήσεων, είναι περισσότερα από τα αρνητικά.  Αν και οι αποτιμήσεις των τραπεζών θα γίνουν κατά 29% πιο ακριβές σε όρους τιμής προς ενσώματη λογιστική αξία, ωστόσο η βελτίωση που θα σημειωθεί στο επενδυτικό κλίμα απέναντι στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο είναι πολύ σημαντικότερη από το κεφαλαιακό κόστος του σχεδίου.

  Οι ελληνικές τράπεζες όπως εκτίμα θα πετύχουν τα υφιστάμενα σχέδια τους για την μείωση των NPEs και ο "Ηρακλής" θα βοηθήσει να αφαιρεθούν κάποιες ανησυχίες και αβεβαιότητες που διατηρούν πολλοί επενδυτές . Έτσι, σύμφωνα με την HSBC, το κλίμα γύρω από τις ελληνικές τράπεζες θα βελτιωθεί και όπως επισημαίνει η Alpha Bank αποτελεί την κορυφαία της επιλογή από τον κλάδο.

  Έτσι διατηρεί τη σύσταση buy για την Alpha Bank, ενώ για τις άλλες τρεις συστημικές η σύσταση είναι hold. Οι τιμές στόχοι είναι στα 2,50 ευρώ για την Alpha Bank, στα 0,94 ευρώ για τη Eurobank, στα 2,80 ευρώ για την Εθνική και στα 3,10 ευρώ για την Πειραιώς.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ