Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Οκτ-2019 19:15

  Μετά από 7 χρόνια έχασαν τη δικαστική μάχη οι παλαιοί μέτοχοι του ΤΤ

  Μετά από 7 χρόνια έχασαν τη δικαστική μάχη οι παλαιοί μέτοχοι του ΤΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας για να απορρίψει την αίτηση ακύρωσης των περίπου 2.800 παλαιών μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος για την μεταβίβασή του στο νέο  Τ.Τ. Ελλάδος.

  Οι μέτοχοι ουσιαστικά στρεφόντουσαν κατά της μεταβίβασης, αφού ζητούσαν να ακυρωθεί σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών,(1124/Β9)  όπως και η απόφαση της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης τηςΤράπεζας της Ελλάδος για τον καθορισμό της διαφοράς της αξίας μεταξύ παθητικών και ενεργητικών  στοιχείων τα οποία μεταβιβάσθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος στο νέο.

  Οι προσφεύγοντες μέτοχοι υπέβαλαν την προσφυγή τους το 2012 και  ζητούσαν να ακυρωθεί το από 4.12.2012 έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος με το οποίοι εκδηλώθηκε η άρνησή της να τους χορηγήσει στοιχεία όπως και τα έγγραφα:

  1) περί βιωσιμότητας του Τ.Τ.,
  2) για τη  σύσταση μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος (ΝέοΤ.Τ. Ελλάδος),
  3) για το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου που ανερχόταν στα 500.000.000 ευρώ,
  4) για την μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Τ.Τ. και
  5) τον ορισμό των μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.

  Μπορεί το Δ΄ τμήμα του ΣτΕ να απέρριψε την αίτηση ακύρωσης των περίπου 2.800 μετόχων, ωστόσο οι προσφεύγοντες έχουν δικαίωμα να προσφύγουν εκ νέου στο ΣτΕ και να διεκδικήσουν αποζημίωση, περίπου 5.000 ευρώ ο καθένας, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης έκδοσης της απόφασης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ