Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Οκτ-2019 14:01

  Με το "βλέμμα" στραμμένο στην εξωστρέφεια και το άνοιγμα νέων αγορών η Eurocert

  Με το "βλέμμα" στραμμένο στην εξωστρέφεια και το άνοιγμα νέων αγορών η Eurocert
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην εξωστρέφεια και το άνοιγμα νέων αγορών επενδύει η εταιρεία Eurocert, ανεξάρτητος φορέας επιθεωρήσεων, ελέγχων και πιστοποιήσεων.

  Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Eurocert, το νέο μεγάλο στοίχημα της εταιρεία είναι η Κίνα. Στην συγκεκριμένη αγορά η Eurocert κατάφερε να εισέλθει πριν από μερικούς μήνες δημιουργώντας μια κοινοπραξία (joint venture) στη Σανγκάη με την Shanghai System Safety Research Center (SSSRC) για πιστοποιήσεις πάσης φύσεως υποδομών και υλικού γύρω απ' τους σιδηροδρόμους. Η SSSRC αποτελεί το επιχειρηματικό Ινστιτούτο του Southwest Jiaotong University, του παλαιότερου Πολυτεχνείου της Κίνας, με ιδιαίτερη τεχνογνωσία στους σιδηρόδρομους και διασυνδέσεις με την βιομηχανία.

  Σύμφωνα με τον κ. Θεοφανόπουλο, ο στόχος της εν λόγω συνεργασίας είναι να παρέχεται, με την καθοριστική συμβολή της Eurocert, πιστοποίηση στην κινεζική σιδηροδρομική βιομηχανία, με βάση τις προδιαγραφές και τη νομοθεσία της ΕΕ, ώστε να διευκολυνθεί η σιδηροδρομική σύνδεση Κίνας-Ευρώπης, στον αποκαλούμενο "Δρόμο του Μεταξιού".

  "Πρόκειται για μία τεράστια προοπτική με δεδομένο ότι η Κίνα διαθέτει αφ’ ενός σιδηροδρομικό δίκτυο 127.000 χλμ. και δίκτυο Μετρό, Τραμ κλπ. 3.095 χλμ., με ετήσιες επενδύσεις της τάξεως των 150 δισ. ευρώ και αφ’ ετέρου πλήθος κατασκευαστών συγχρόνου τροχαίου υλικού" τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Θεοφανόπουλος και συνεχίζει: "Οι κατασκευαστές συγχρόνου τροχαίου υλικού στοχεύουν στην πώληση τροχαίου υλικού στην Ευρώπη. Και για να το κάνουν αυτό χρειάζονται την πιστοποίηση ότι όλα γίνονται με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και προδιαγραφές. Κάτι που μπορεί να τους δώσει η Eurocert, η οποία έχει αναγνωρισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Notified Body (NoBo) για την σιδηροδρομική υποδομή και το τροχαίο υλικό".

  Παράλληλα, η εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Θεοφανόπουλο, έχει καταφέρει να έχει σημαντική παρουσία σε χώρες όπως η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Τουρκία, η Ινδία και να πιστοποιήσει σημαντικά έργα και διεθνείς εταιρείες. Κάποια απ' αυτά είναι τα αεροδρόμια των Κουβέιτ, Ιορδανίας, Ακτής Ελεφαντοστού, Τανζανίας, Άμπου Ντάμπι, Αιγύπτου και Μαρόκου, διεθνή εταιρεία που διενεργεί δοκιμές σε πετρελαιοπηγές στο Κουβέιτ, ελβετική εταιρεία catering για αεροπορικές & σιδηροδρομικές εταιρείες, εταιρίες logistics στην Ουάσιγκτον (ΗΠΑ), εταιρεία κατασκευής ανελκυστήρων στην Κίνα, εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στην Κορέα, διενεργεί πιστοποιήσεις BRC στα τρόφιμα, στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με την ΑΙΒ τον μεγαλύτερο φορέα ελέγχου τροφίμων, ενώ έχει στρατηγική συνεργασία στην Τουρκία με τον Τουρκικό Οργανισμό Προτύπων (TSE).

  Στην εσωτερική αγορά, σύμφωνα με τον κ. Θεοφανόπουλο, η εταιρεία Eurocert δραστηριοποιείται στην πιστοποίηση με ιδιαίτερο αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, όπως η παγκόσμια καινοτομία θεσμοθέτησης των νέων πιστοποιητικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Σήμα Ethos) σε συνεργασία με τη CSR Hellas, η πιστοποίηση της ελληνικής ταυτότητας των προϊόντων και υπηρεσιών (Σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ), η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της χώρας μας (Σήμα Ελληνικό Πρωινό και Καλάθι Πρωινού) και η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος μέσω της αξιολόγησης τουριστικών καταλυμάτων με τα αναγνωρισμένα σήματα των Αστεριών και Κλειδιών.

  Η Eurocert, έχοντας αναπτύξει υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία στην παγκόσμια αγορά, προσφέρει περισσότερες από 50 υπηρεσίες πιστοποιήσεων και ελέγχων, σε κλάδους που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα τρόφιμα, τα αγροτικά προϊόντα, τον τουρισμό, την ενέργεια, τη βιομηχανία, τους σιδηροδρόμους και τον τουρισμό.

  Σημειώνεται ότι η Eurocert αποτελεί τον πρώτο φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα που διαπιστεύτηκε από το ΕΣΥΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης – Ελλάδα), το UKAS (United Kingdom Accreditation Services – Βρετανία) και το SAAS (Social Accountability Accreditation Services – ΗΠΑ), ενώ είναι ο πρώτος φορέας πιστοποίησης παγκοσμίως που έλαβε διαπίστευση από τον οργανισμό Global GAP.

  Κατά την δεκαετία 2008-2018 η Eurocert διπλασίασε το κύκλο των εργασιών της. Παράλληλα ολοκλήρωσε το επενδυτικό της πρόγραμμα με την αγορά ιδιοκτήτων γραφείων 1500 τετραγωνικών, αξίας 2,5 εκατ. ευρώ στην Μεταμόρφωση. Τριπλασίασε το μόνιμο προσωπικό της και τις συνεργασίες της στο εξωτερικό. Στο πενταετές αναπτυξιακό Business Plan της Eurocert προβλέπεται εκ νέου διπλασιασμός του μεγέθους της, με την κοινωνική προσφορά πάντα στις προτεραιότητές της.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ