Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Οκτ-2019 12:30

  Στο 4,25% "κλείδωσε" το κουπόνι για το ομόλογο της Wind

  Στο 4,25% "κλείδωσε" το κουπόνι για το ομόλογο της Wind
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:21

  Το ποσό των €525 εκατ. άντλησε επιτυχώς από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές η Wind Ελλάς με νέο ομόλογο πενταετούς διάρκειας, με κουπόνι που διαμορφώθηκε στο 4,25%, μέσω διαδικασίας βιβλίου προσφορών (bookbuilding). 

  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η ολοκλήρωση της διαδικασίας, ενισχύει την κεφαλαιακή επάρκεια και τις ταμειακές ροές της Wind, εξυπηρετεί την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου κοινού ομολογιακού δανείου, ύψους €275 εκατ.  και τις επενδύσεις για τη δημιουργία υποδομών νέας γενιάς στην κινητή και στη σταθερή τηλεφωνία.

  Παράλληλα, επισημαίνεται πως η σταθερή πρόοδος που παρουσιάζει η  χρηματοοικονομική εικόνα της WIND τα τελευταία χρόνια υποστήριξε το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε στις αγορές προς την εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι, n WIND καταγράφει 14 τρίμηνα συνεχούς ανάπτυξης, με σημαντική αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, συνεχή βελτίωση των εσόδων και διεύρυνση του πελατολογίου της.

  Συγκεκριμένα, στο διάστημα 2016-2018 η εταιρεία έχει καταγράψει αύξηση του EBITDA κατά 36,7% και αύξηση εσόδων από υπηρεσίες κατά 4,2%. Η πορεία αυτή συνεχίζεται και το 2019 καθώς για το α’ εξάμηνο τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες σημείωσαν ενισχυμένη άνοδο, +3,2% ετησίως, στα €249,3 εκατ., και το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 21,6%  ετησίως, στα €66,9εκατ.

  O Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND δήλωσε σχετικά: "H συγκεκριμένη έκδοση εξασφαλίζει ευνοϊκότερους όρους δανεισμού και μικρότερο χρηματοδοτικό κόστος για την εταιρεία, αποτελώντας το επιστέγασμα των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων που σημειώνει η WIND τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η σταθερή μας πορεία και το στρατηγικό πλάνο επενδύσεων και ανάπτυξης που εφαρμόζουμε αποδίδουν καρπούς, γεγονός που αναγνωρίζεται από τις διεθνείς αγορές". 

  Την έκδοση του ομολόγου ανέλαβαν οι Goldman Sachs και JP Morgan (κύριοι ανάδοχοι) και HSBC (συνδιοργανωτής).

  Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Στο 4,25% αναμένεται να τιμολογηθεί η 5ετούς διάρκειας ομολογιακή έκδοση της Wind Hellas, σύμφωνα με το πρακτορείο IFR. Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία άντλησε τελικά κεφάλαια ύψους 525 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές να είναι κατά πολύ υψηλότερες και να ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ. Το βιβλίο προσφορών έκλεισε σήμερα το μεσημέρι και αναμένονται οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις. 

  Πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν πως στο 4,25%-4,5% διαμορφώνεται σύμφωνα με πληροφορίες το επιτόκιο για το 5ετές ομόλογο της Wind Hellas, το βιβλίο προσφορών του οποίου άνοιξε προχθές και αναμένεται να κλείσει σήμερα το μεσημέρι, με τη ζήτηση να είναι ισχυρή καθώς οι προσφορές λίγη ώρα πριν το κλείσιμο ξεπερνούσαν το 1 δισ. ευρώ.

  Υπενθυμίζεται πως ο τίτλος είναι μη ανακλητός για 2 έτη (5NC2), ενώ η εταιρεία στοχεύει στην άντληση 500 εκατ. ευρώ. Ενόψει της έκδοσης, ο τίτλος έλαβε αξιολόγηση Β με σταθερό outlook από τη Fitch και από την S&P, ενώ οι Goldman Sachs και JP Morgan ως κύριοι ανάδοχοι της έκδοσης και η HSBC ως συνδιοργανωτής, έτρεξαν αυτήν την εβδομάδα τις συναντήσεις με επενδυτές σε Λονδίνο, Παρίσι και Άμστερνταμ.

  Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, η διοίκηση της Wind θα αξιοποιήσει τα αντληθέντα κεφάλαια για την αποπληρωμή υφιστάμενου ομολογιακού δανείου, ύψους 275 εκατ. ευρώ, τοκομεριδίου 10% και λήξεως το 2021, πετυχαίνοντας έτσι τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης και τη μείωση του κόστους δανεισμού της.

  Τα υπόλοιπα κεφάλαια, 225 εκατ. ευρώ, θα αξιοποιηθούν για την παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας σε επίπεδο επενδύσεων, σε επενδύσεις σε φάσμα 5G, ενώ σύμφωνα με κάποιους αναλυτές (Fitch) εξετάζεται να αξιοποιηθούν και για την καταβολή μερισμάτων στους μετόχους. Επιδίωξη είναι να επιτευχθεί ένα σημαντικά χαμηλότερο επιτόκιο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016, όταν και συνάφθηκε το δάνειο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ