Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 02-Οκτ-2019 08:00

  Υψηλό ενδιαφέρον για το ομόλογο της Wind

  Υψηλό ενδιαφέρον για το ομόλογο της Wind
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υψηλό ενδιαφέρον καταγράφεται στο roadshow που πραγματοποιείται εν όψει της έκδοσης 5ετούς ομολόγου, ύψους 500 εκατ.ευρώ, από τη Wind Hellas, με στόχο τη βελτίωση του χρηματοοικονομικού προφίλ και τη μείωση του κόστους δανεισμού του Ομίλου.

  Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, οι πρώτες πληροφορίες από το Λονδίνο όπου πραγματοποιείται το πρώτο σκέλος του roadshow αναφέρουν πως η διαδικασία έχει εκκινήσει ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και εκδηλώνεται ενδιαφέρον από μεγάλους επενδυτικούς οίκους. Με τη Wind να εμφανίζει επί 14 τρίμηνα συνεχιζόμενη ανάπτυξη και να έχει βελτιώσει τη χρηματοοικονομική της εικόνα, σε συνδυασμό με το ευνοϊκό κλίμα που έχει διαμορφωθεί γύρω από την ελληνική αγορά ομολόγων, για εταιρικά και κρατικά ομόλογα, το momentum εμφανίζεται θετικό για την έκδοση.

  Όπως έγραψε το Capital.gr, το roadshow ξεκίνησε χθες στο Λονδίνο με συναντήσεις στελεχών των Goldman Sachs και JP Morgan (κύριοι ανάδοχοι) και HSBC (συνδιοργανωτή) με διαχειριστές χαρτοφυλακίων και θα συνεχιστεί σε Παρίσι και Άμστερνταμ.

  Στόχος της διοίκησης της Wind είναι η έκδοση 5ετούς ομολόγου (Senior Secured Note), μη ανακλητού για 2 έτη (5NC2), ύψους 500 εκατ. ευρώ. Εν όψει της έκδοσης, ο τίτλος έλαβε αξιολόγηση Β με σταθερό outlook από τη Fitch. Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, η διοίκηση της Wind θα αξιοποιήσει τα αντληθέντα κεφάλαια για την αποπληρωμή υφιστάμενου ομολογιακού δανείου, ύψους 275 εκατ. ευρώ, τοκομεριδίου 10% και λήξεως το 2021, πετυχαίνοντας έτσι τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης και τη μείωση του κόστους δανεισμού της. Τα υπόλοιπα κεφάλαια, 225 εκατ. ευρώ, θα αξιοποιηθούν για την παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας σε επίπεδο επενδύσεων, σε επενδύσεις σε φάσμα 5G, καθώς και για την καταβολή μερισμάτων στους μετόχους. Επιδίωξη είναι να επιτευχθεί ένα σημαντικά χαμηλότερο επιτόκιο σε σχέση με το αντίστοιχο του 2016, όταν και συνάφθηκε το δάνειο.

  Σε σχετικό σημείωμα της Fitch, οι αναλυτές του οίκου σημειώνουν πως αναμένουν πως η Wind Hellas μπορεί να ξεκινήσει να πληρώνει υψηλότερα μερίσματα από το 2019. Ωστόσο, θεωρούν ότι η διοίκηση θα ακολουθήσει συνετή προσέγγιση μόχλευσης ώστε να διατηρηθεί η ευελιξία για οργανική επέκταση μέσω υψηλότερων επενδύσεων, πιθανών ευκαιριών συγχωνεύσεων και εξαγορών και συμμετοχή σε δημοπρασίες φάσματος. Ο οίκος εκτιμά πως ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας θα διαμορφωθεί σε 3,5 φορές τα λειτουργικά EBITD και σημειώνει ως κύριους παράγοντες για την αξιολόγηση του ομολόγου, την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών, την ανταγωνιστική θέση της Wind και τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει.

  H Wind στο διάστημα 2016-2018 έχει καταγράψει αύξηση του EBITDA κατά 41% και αύξηση εσόδων κατά 10,6%. Στο σύνολο του 2018 ο Όμιλος εμφάνισε  συνολικά έσοδα 509,4 εκατ. ευρώ και EBITDA 119,6 εκατ. ευρώ, αυξημένα σε ετήσια βάση κατά 3,1% και 15,7% αντίστοιχα, ενώ οι επενδύσεις ανήλθαν στα 98 εκατ. ευρώ. Η πορεία αυτή συνεχίζεται και το 2019, καθώς στο β’ τρίμηνο του έτους καταγράφηκε αύξηση εσόδων και ανάπτυξη πελατειακής βάσης σε όλους τους τομείς υπηρεσιών, τόσο στους ιδιώτες όσο και στις επιχειρήσεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων