Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Οκτ-2019 13:25

  Τέσσερα έργα, ύψους 800 εκατ. ευρώ, δρομολογεί η Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων

  Τέσσερα έργα, ύψους 800 εκατ. ευρώ, δρομολογεί η Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου
   
  Στη δρομολόγηση τεσσάρων έργων, ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. "Η στρατηγική της κυβέρνησης δίνει έμφαση στην αύξηση των επενδύσεων που φέρνουν δουλειές και ανάπτυξη στη χώρα", ανέφερε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

  Τα τέσσερα έργα που έρχονται στο προσκήνιο είναι:

  - Έργο Costa Nopia-Leptos Group. Αφορά επενδυτικό σχέδιο για την "Ανάπτυξη Τουριστικού και Παραθεριστικού Θερέτρου" που θα υλοποιηθεί σε ακίνητο που βρίσκεται στον νοτιοανατολικό μυχό του κόλπου της Κισσάμου. Το συνολικό κόστος του έργου, κατά την εκτίμηση του φορέα της επένδυσης, ανέρχεται στα 303 εκατομμύρια ευρώ.

  - Έργο του Ομίλου Βιοχάλκο "Ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού, πολιτιστικού, συνεδριακού, ιατρικού, εμπορικού και επιχειρηματικού πόλου στον Ελαιώνα". Αφορά στην ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού, πολιτιστικού, συνεδριακού, ιατρικού, εμπορικού και επιχειρηματικού  πόλου, στον Ελαιώνα Ταύρου Αττικής, ιδιοκτησίας της Βιοχάλκο, προϋπολογισμού 117 εκατομμύρια ευρώ.

  - Έργο "Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της ανάπτυξης φωτοβολταϊκών και αιολικών σταθμών συνολικής ισχύος 177MW", της κοινοπραξίας Notias-EastPV. Αφορά sτην ανάπτυξη συνολικά 16 σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ στους νομούς Σερρών και Βοιωτίας, εκ των οποίων έντεκα Φωτοβολταϊκοί και πέντε Αιολικοί σταθμοί. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 172 εκατομμύρια ευρώ.

  - Έργο "Consortium Solar Power". Αφορά επενδυτικό σχέδιο για την "Ανάπτυξη, την Κατασκευή και Λειτουργία συστάδας Φωτοβολταϊκών Σταθμών με συνολική δυναμικότητα ηλεκτρικής ισχύος 284 MW" που θα χωροθετηθούν σε δώδεκα περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Το συνολικό κόστος του έργου, ανέρχεται στα 214 εκατομμύρια ευρώ.

  Παράλληλα, αύριο το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Βοιωτία όπου "αναδεικνύοντας τη σημασία που δίνει στις επενδύσεις και την καθαρότερη ενέργεια", όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, θα κάνει τη "θεμελίωση" του νέου σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ομίλου Μυτιληναίου στο ενεργειακό κέντρο του Αγίου Νικολάου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ