Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 01-Οκτ-2019 11:06

  Η Wind Hellas ξεκινά roadshow για την έκδοση ομολόγου

  Η Wind Hellas ξεκινά roadshow για την έκδοση ομολόγου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εντολή στις Goldman Sachs και JP Morgan -ως κύριοι ανάδοχοι- και στην HSBC -ως συνδιοργανωτή- έδωσε η Wind Hellas έτσι ώστε να "τρέξουν" τις επαφές με επενδυτές σε Λονδίνο, Παρίσι και Άμστερνταμ για την έκδοση ομολόγου η οποία αναμένεται να ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Το roadshow ξεκίνησε σήμερα, μετά από συνάντηση που έγινε στο ξενοδοχείο Andaz στο Λονδίνο,  και το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι ισχυρό.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της διοίκησης της Wind είναι η έκδοση 5ετούς ομολόγου μη ανακλητού για 2 έτη (5NC2) ύψους 500 εκατ. ευρώ. Ο τίτλος αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Β από τις S&P και Fitch. Με την έκδοση του ομολόγου (Senior Secured Note), η Wind στοχεύει στην αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού της, την πληρωμή του κόστους πρόωρης εξόφλησης και του κόστος συναλλαγής καθώς και  σε γενικότερους εταιρικούς σκοπούς.

  Η Wind ακολουθεί τα βήματα άλλων ελληνικών επιχειρήσεων, "εκμεταλλευόμενη" την θετική συγκυρία που υπάρχει σήμερα γύρω από τα ομόλογα διεθνώς κάτι το οποίο έχει μεταδοθεί έντονα και στα ελληνικά εταιρικά και κρατικά ομόλογα με την απόδοση του 10ετούς να βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά κοντά στο 1,3%.

  Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στον χάρτη των funds που επενδύουν στην πιστωτική αγορά με τις ελληνικές εισηγμένες να διανύουν ίσως την πιο ευνοϊκή περίοδο για αναδιάρθρωση δανεισμού και για νέες χρηματοδοτήσεις από τις αγορές. Οι πρόσφατες εκδόσεις από τον ΟΤΕ και τα ΕΛΠΕ "άνοιξαν" έτσι τον δρόμο και σε άλλες ελληνικές εταιρείες, εισηγμένες και μη, και στο επόμενο διάστημα αναμένονται ανάλογες κινήσεις από τον Τιτάν (αποπληρωμή 5ετούς ομολόγου λήξης 2021, ύψους 300 εκατ. ευρώ και με απόδοση 3,5%) και τον ΟΠΑΠ (αποπληρωμή ομολόγου λήξης Μαρτίου 2022) με στόχο την αποπληρωμή ομολόγων που λήγουν στο επόμενο διάστημα, με χαμηλότερο κόστος.

  Όπως είχε γράψει το Capital.gr, η διοίκηση της Wind θέλει να αναδιαρθρώσει τον δανεισμό της μέσω της σύναψης νέου ομολογιακού δανείου για την αποπληρωμή του υφιστάμενου, ύψους 275 εκατ. ευρώ, πετυχαίνοντας έτσι τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης και τη μείωση του κόστους δανεισμού της. Τον Οκτώβριο του 2018 είχε προχωρήσει σε πρόωρη εξόφληση ομολογιών (senior notes) ύψους 70 εκατ. ευρώ. Το αρχικό ποσό των ομολογιών αντιστοιχούσε σε 345 εκατ. ευρώ.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ