Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Σεπ-2019 18:03

  ΥΠΕΝ για ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να απολογούνται για την κατάσταση της ΔΕΗ, παριστάνουν τους εισαγγελείς

  ΥΠΕΝ για ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να απολογούνται για την κατάσταση της ΔΕΗ, παριστάνουν τους εισαγγελείς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Αντί να απολογούνται για την τραγική κατάσταση στην οποία παρέδωσαν τη ΔΕΗ, επιχειρούν με άνευ προηγουμένου θράσος να παραστήσουν του εισαγγελείς”, αναφέρει το υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας απαντώντας στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την Επιχείρηση.

  Όπως επισημαίνει μάλιστα το υπουργείο, οι σημειώσεις του Ορκωτού Ελεγκτή στις οικονομικές καταστάσεις της ΔΕΗ αποδεικνύουν καθαρά τόσο το δραματικό πρόβλημα που παρέλαβε αυτή η κυβέρνηση όσο και την πρόοδο που έχει συντελεστεί έκτοτε.

  Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει:

  "Στο ΣΥΡΙΖΑ έχει χαθεί κάθε αίσθημα ντροπής. Αντί να απολογούνται για την τραγική κατάσταση στην οποία παρέδωσαν τη ΔΕΗ, επιχειρούν με άνευ προηγουμένου θράσος να παραστήσουν τους εισαγγελείς.

  Ας το καταλάβουν λοιπόν καλά:

  Οι πραγματικές ζημιές της ΔΕΗ το 1ο εξάμηνο του 2019 ήταν ουσιαστικά διπλάσιες από την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Μην κρύβονται πίσω από τις αλχημείες της εμφάνισης ζημιών που έγιναν "μια και έξω" το 2018 και είχαν σχέση με συγκεκριμένες λιγνιτικές μονάδες και αποζημιώσεις του προσωπικού.

  Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ορκωτός Ελεγκτής όχι το 2018, αλλά το 2019 αναφέρθηκε σε πρόβλημα βιωσιμότητας της επιχείρησης!

  Toν Απρίλιο του 2019 o Ορκωτός Ελεγκτής υπογράφοντας τις Οικονομικές Καταστάσεις της ΔΕΗ ανέφερε:

  "Εφιστούμε την προσοχή σας στη σημείωση 3.1 των οικονομικών καταστάσεων (…) υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της Εταιρείας και του Ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους".

  Στις 24 Σεπτεμβρίου του 2019, μετά τα μέτρα του Αυγούστου, στις Οικονομικές Καταστάσεις της ΔΕΗ αναφέρεται:

  "έχει αρθεί η ουσιώδης αβεβαιότητα που υφίστατο".

  Και ο Ορκωτός Ελεγκτής υπογράφοντας τις καταστάσεις σημειώνει:
  "η επισκόπησή μας δεν εντόπισε ουσιώδη ασυνέπεια ή σφάλμα".

  Τι άλλο θα μπορούσε να αποδείξει τόσο καθαρά τόσο το δραματικό πρόβλημα που παρέλαβε αυτή η κυβέρνηση όσο και την πρόοδο που εν τω μεταξύ έχει συντελεστεί!

  Για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το πολιτικό πρόβλημα της ΔΕΗ είναι ανοικτό τόσο για τη Βουλή όσο και για τη Δικαιοσύνη”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ