Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Σεπ-2019 08:00

  H ΛΟΥΞ, ο στρατηγικός επενδυτής και η Deca

  H ΛΟΥΞ, ο στρατηγικός επενδυτής και η Deca
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Ανοικτή στην είσοδο στρατηγικού επενδυτή και στη διάθεση σε αυτόν ποσοστού 33% του μετοχικού της κεφαλαίου παραμένει η πατρινή βιομηχανία αναψυκτικών ΛΟΥΞ, ανώτατα στελέχη της οποίας απορρίπτουν το ενδεχόμενο συμπράξεις με επενδυτικό fund, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα για επαφές με το επενδυτικό Fund DECA.

  Σύμφωνα με άλλες πηγές κοντά στην εταιρεία, η πατρινή εταιρεία έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο χρόνο συζητήσεις με το συγκεκριμένο fund οι οποίες όμως βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

  Το αν η εταιρεία θα συμπράξει με στρατηγικό επενδυτή ή με επενδυτικό fund μένει να φανεί, όπως και αν αυτό το βήμα θα γίνει. Και αυτό διότι και κατά το παρελθόν η διοίκηση της πατρινής βιομηχανίας αναψυκτικών είχε εμφανισθεί ανοικτή στην είσοδο στρατηγικού επενδυτή και στη διάθεση του συγκεκριμένου ποσοστού.

  Είχε συνδέσει εκείνον τον σχεδιασμό με το επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 30 εκατ. ευρώ που σκόπευε να υλοποιήσει για τη δημιουργία παραγωγικής μονάδας το οποίο δεν θα προχωρήσει, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο Capital.gr.

  Πέρυσι η ΛΟΥΞ εμφάνισε τζίρο 34 εκατ. ευρώ, 3,76% υψηλότερο σε σχέση με το 2017, ενώ την τρέχουσα χρήση οι πωλήσεις της είναι οριακά αυξημένες σε επίπεδο οκταμήνου, παρά την πτωτική τάση της κατανάλωσης αναψυκτικών που σημειώθηκε στο πρώτο μισό του έτους λόγω των καιρικών συνθηκών.

  Προτεραιότητα της διοίκησης της ΛΟΥΞ, όπως αναφέρουν στελέχη της, παραμένει η διατήρηση της κερδοφορίας στα επίπεδα της περσινής χρονιάς και η ενίσχυση των εξαγωγών της που κυμαίνονται στο 5% του όγκου πωλήσεων της. Σήμερα εξάγει σε 27 χώρες, μεταξύ των οποίων σε ΗΠΑ, Καναδά, Παναμά, Αυστραλία, Ν. Κορέα, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Σουηδία, κ.ά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ