Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Σεπ-2019 16:20

  Σε επίσχεση εργασίας προχωρήσαν οι εργαζόμενοι στις εταιρείες του ομίλου ALTEC

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε επίσχεση εργασίας προχωρήσαν οι εργαζόμενοι στις εταιρείες του ομίλου ALTEC, υπογραμμίζοντας  σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα ότι "80 οικογένειες βρίσκονται εδώ και τρεις μήνες σε απόγνωση".

  Όπως επισημαίνουν, "από τις αρχές της εβδομάδας οι εργαζόμενοι στις εταιρείες ALTEC INTEGRATION A.E και ALTEC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕΒΕ, μην αντέχοντας πλέον, απουσία διοίκησης, να εργαζόμαστε σε ακατάλληλες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, προχωρήσαμε σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας επιπλέον και τα δεδουλευμένα μας, καθώς παραμένουμε απλήρωτοι για τρεις μήνες.

  Από το τέλος του Ιούλιου του 2019 οι τράπεζες, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε, Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε, Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε, που είναι και οι πιστωτές, αλλά συνάμα και οι βασικοί μέτοχοι- ιδιοκτήτες των εταιρειών ALTEC
  INTEGRATION A.E και ALTEC ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕΒΕ, προχώρησαν στις καταγγελίες όλων των δανειακών συμβάσεων που είχαν συνάψει, πριν ακόμη και από την ίδρυση των εταιρειών, με τον πρώην ιδιοκτήτη.

  Ταυτόχρονα δέσμευσαν ακόμη και τους λογαριασμούς οι οποίοι περιείχαν εισπράξεις που προορίζονταν για την καταβολή των μισθών μας και για βασικά έξοδά για τη λειτουργία των εταιρειών. Επιπλέον προχώρησαν και σε δικαστικά μέτρα που περιλαμβάνουν προσωρινές διαταγές για κατασχέσεις των εταιρικών περιουσιακών στοιχείων, εταιρειών των οποίων έχουν την ιδιοκτησία. Ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος και τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών, παραιτήθηκαν χωρίς να αντικατασταθούν από τις τράπεζες, όπως αυτές προφανώς όφειλαν, καθιστώντας τις εταιρείες ανενεργές και χωρίς καμία διοίκηση.

  Αποτέλεσμα όλων αυτών να μην μπορούν να καταβληθούν οι μισθοί στους εργαζομένους, να πληρωθούν οι φόροι στο κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, να πληρωθούν οι συνεργάτες και φυσικά να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα, στις συνθήκες εργασίας και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις των εταιρειών.

  Τονίζουμε δε ότι η ALTEC INTEGRATION A.E έχει αναλάβει, υλοποιεί και συντηρεί σημαντικά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης έργα, και τα οποία κινδυνεύουν με κατάρρευση, όπως:
  • Το σύστημα παρακολούθησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (e-
  ΠΔΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων
  • Το "Πόθεν Έσχες" του ΓΕΔΔ
  • Το "Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης" και το σύστημα "Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Καταστημάτων Κράτησης" του Υπουργείου Δικαιοσύνης,
  • Το σύστημα του Μητρώου Πολιτών του υπουργείου Εσωτερικών κ.α.
  • Τη συντήρηση του συστήματος διενέργειας των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας
  • Τη συντήρηση των συστημάτων μισθοδοσίας αλλά και άλλων πληροφοριακών συστημάτων στους Ελληνική Στατιστική Αρχή, ΟΑΕΔ, ΥΠΑ, Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Γεωργίας κ.α

  Οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή έχουμε προσπαθήσει να επικοινωνήσουμε και μάλιστα εγγράφως, με τα αρμόδια στελέχη των τραπεζών και τους υπολοίπους μετόχους, επισημαίνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις των αλλοπρόσαλλων αυτών επιλογών τους και καταγγέλλοντας την αδιανόητη αυτή απόφαση τους να κλείσουν απότομα τις εταιρείες, πετώντας τους εργαζόμενους στο δρόμο.

  Κοινοποιήσαμε τι επιστολές μας αυτές και στην πολιτική ηγεσία της χώρας, στο ανώτερο μάλιστα επίπεδο, προσβλέποντας στην βοήθεια τους και στην ουσιαστική παρέμβαση τους. Το μόνο που έχουμε εισπράξει είναι ανατριχιαστικά παγερή αδιαφορία και σιωπή. Η στάση αυτή είναι προφανές προϊόν, της αλαζονικής αδιαφορίας των τραπεζών προς το δημόσιο συμφέρον και των ανάλγητων σχεδίων τους, με τα οποία η ηγεσία της χώρας φαίνεται, μέσω της δικής της σιωπής, να συμφωνεί και να τα στηρίζει.

  Συνεπώς και μην έχοντας πλέον κάτι άλλο να πράξουμε, οι εργαζόμενοι προχωρήσαμε στην αναστολή της εργασιακής μας σχέσης και στην έναρξη των προσπάθειών μας να δικαιωθούμε, ευελπιστώντας ότι πέραν του ηθικώς σωστού θα βρούμε έστω προστασία σε αυτούς που προασπίζονται το νόμιμο σε αυτή τη χώρα, προσδοκώντας συνεπώς πλέον στην Δικαιοσύνη, ως την μοναδική μας ελπίδα για δικαίωση." καταλήγει η ανακοίνωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020