Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Σεπ-2019 17:48

  Ηγετική Ευκινησία (Leadership Agility): Το βασικότερο συστατικό  του Ηγετικού Ανασχηματισμού (Transformational Leadership)

  Ηγετική Ευκινησία (Leadership Agility): Το βασικότερο συστατικό  του Ηγετικού Ανασχηματισμού (Transformational Leadership)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το CEO Clubs Greece, στο πλαίσιο μίας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει για να τιμήσει τα δέκα χρόνια ενεργούς δράσης και συμβολής του στο ελληνικό επιχειρείν, αφιέρωσε τον μηνιαίο κύκλο συναντήσεων των μελών του στην έννοια της ηγετικής ευκινησίας ως βασικό πυλώνα έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης των επερχόμενων αλλαγών στο επιχειρηματικό περιβάλλον. 

  Την ανάγκη ανάπτυξης ευκίνητων οργανισμών, που να μπορούν να διαβλέπουν αλλά και να ανταποκρίνονται εγκαίρως στις ραγδαίες αλλαγές των καιρών μας, τόνισε η εισηγήτρια του Κύκλου και διακεκριμένη Leadership Transformation Coach, Γεωργία Καρτσάνη, Πρόεδρος του CEO Clubs Greece, του YDC και της Συμβουλευτικής εταιρείας SARGIA Partners. 

  Κατά την εισήγησή της, η Γεωργία Καρτσάνη ανέλυσε την έννοια της ηγετικής ευκινησίας, της ικανότητας δηλαδή που οφείλει να διαθέτει ένας ηγέτης, ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε συνθήκες διαρκών αλλαγών και αυξημένης πολυπλοκότητας.  Αποσαφήνισε ότι οι συνθήκες αυτές επηρεάζουν όλα τα λειτουργικά και εργασιακά επίπεδα μιας εταιρείας και κατ’ επέκταση καθιστούν απαραίτητη την ανάπτυξη ευκίνητων πρακτικών και δεξιοτήτων, όχι μόνο στην ανώτερη διοίκηση αλλά σε όλο το δυναμικό ενός οργανισμού.

  "Οι ευκίνητοι ηγέτες προσεγγίζουν τις αλλαγές με διορατικότητα και έγκαιρη πρόνοια", δήλωσε η κυρία Καρτσάνη, συμπληρώνοντας πως: "προλαμβάνουν τις επερχόμενες προκλήσεις και ευκαιρίες και τις αντιμετωπίζουν με μια νέα οπτική, πρόθυμοι να αναθεωρήσουν τις παραδοχές του παρελθόντος".

  Η ενίσχυση της ηγετικής ευκινησίας προϋποθέτει τη σταδιακή ανάπτυξη συγκεκριμένων γνωσιακών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, που μπορεί να επιταχυνθεί με την κατάλληλη συμβουλευτική υποστήριξη, τόνισε η εισηγήτρια, ενώ ανέλυσε τα τρία βασικότερα αναπτυξιακά στάδια, τα οποία διανύει ένας ηγέτης στην πορεία του προς την ηγετική ευκινησία. Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε, αυτά είναι: το στάδιο των Expert, ηγετικών στελεχών που εστιάζουν στην τεχνική κατάρτιση και εξειδίκευσή τους, το στάδιο των Achiever, ηγετικών στελεχών που ορίζουν το ρόλο της ηγεσίας ως ενεργό υποκίνηση και έμπνευση των ανθρώπων τους για την επίτευξη κοινών στόχων, και το στάδιο των Catalyst, που εστιάζουν στην ανάπτυξη ευκίνητων οργανισμών και τη δημιουργία μιας εταιρικής κουλτούρας που υποστηρίζει τη συμμετοχικότητα, την ενδυνάμωση, τη συνεργατικότητα και τον εποικοδομητικό διάλογο.

  "Αναμφισβήτητα, οι ευκίνητες μεθοδολογίες και πρακτικές αποτελούν επανάσταση στον τομέα του management. Από μόνες τους όμως δεν συνιστούν ηγετική ευκινησία", υπογράμμισε η διακεκριμένη Leadership Agility Coach. "Υπάρχουν μεθοδολογικές προσεγγίσεις και πρακτικές που βοηθούν τους manager να αναπτύξουν τις ανάλογες ικανότητες και ηγετικές συμπεριφορές. Είναι ο συνδυασμός και των δύο που εξασφαλίζει την επιτυχή έκβαση ενός προγράμματος Ηγετικού Ανασχηματισμού". 

  Το CEO Clubs Greece αποτελεί ένα διακεκριμένο Club ηγετικών στελεχών, που δέχεται μέλη μόνο κατόπιν πρόσκλησης και αξιολόγησης. Οι Κύκλοι συναντήσεων του CEO Clubs Greece αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των μελών του, ενώ εντάσσονται σε μια σειρά δράσεων, συναντήσεων και κοινωνικών εκδηλώσεων που στόχο έχουν να αναδεικνύουν την αξία της ουσιαστικής δικτύωσης και της συλλογικής σκέψης και δράσης που υποστηρίζει το Club.   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ