Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Σεπ-2019 12:44

  Πάγια θέση του Σ.Ε.Π.Α.Κ. η αναστολή Φ.Π.Α. στις οικοδομές

  Πάγια θέση του Σ.Ε.Π.Α.Κ. η αναστολή Φ.Π.Α. στις οικοδομές
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η απόφαση της νέας κυβέρνησης για την αναστολή του ΦΠΑ στις οικοδομές είναι πάγια θέση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων για την Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών (ΣΕΠΑΚ) και θεωρείται πολύ θετικό μέτρο για την επανεκκίνηση του ιδιωτικού κλάδου των κατασκευών, σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Σύνδεσμος.

  Ο ΣΕΠΑΚ, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ζητάει την άμεση εφαρμογή του μέτρου, καθώς αυτή τη στιγμή οι πωλήσεις έχουν σταματήσει περιμένοντας τη νομοθέτησή του. Επίσης, ο νέος νόμος πρέπει να συμπεριλάβει όλες τις άδειες από το 2006 και μετά και όχι μόνο τις νέες, καθώς έτσι θα δημιουργηθούν προβλήματα μη ίσης μεταχείρισης όλων των οικοδομών.

  Όπως εξάλλου αναφέρεται και στη μελέτη που παρουσίασε ο ΣΕΠΑΚ και εκπόνησε για λογαριασμό του το ΙΟΒΕ έδειξε με εμφατικό τρόπο ότι η μείωση του Φ.Π.Α. στο 13% ως τελική εφαρμογή, θα δημιουργήσει 3.650 νέες θέσεις εργασίας καθώς και αύξηση του ΑΕΠ κατά 265.000.000 ευρώ.

  Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως τα ετήσια έσοδα από Φ.Π.Α. τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την ίδια μελέτη κυμαίνονται περίπου στα 15.000.000 Euro, ποσό πολύ μικρό που δείχνει πόσο περιορισμένες είναι οι πωλήσεις ακινήτων με τον ισχύοντα Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.


   

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων