Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Αυγ-2019 16:35

  Philip Morris: Σε συζητήσεις με την Altria Group για συγχώνευση

  Philip Morris: Σε συζητήσεις με την Altria Group για συγχώνευση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Philip Morris International ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Altria σχετικά με μια πιθανή συγχώνευση των δύο εταιρειών.

  Μια επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο εταιρειών θα οδηγήσει στην επανένωση της PMI με την Altria, περισσότερο από μια δεκαετία μετά τη διάσπαση των δραστηριοτήτων τους. Υπενθυμίζεται ότι η Altria διαχωρίστηκε από την PMI το 2008 και επικέντρωσε τη δραστηριότητά της ως επί το πλείστον στην αμερικανική αγορά, όπου διαθέτει τα τσιγάρα Malboro, ενώ η PMI επικεντρώθηκε στην πώληση της μάρκας στις αγορές του εξωτερικού.

  Η ανακοίνωση της PMI οδηγεί σχεδόν 6% χαμηλότερα τη μετοχή της εταιρείας στο ταμπλό, με τον τίτλο της Altria αντίθετα να ενισχύεται περισσότερο από 9%.

  Ωστόσο, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η PMI αναφέρει ότι "δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι από τις συζητήσεις αυτές θα υπάρξει η οποιαδήποτε συμφωνία ή συναλλαγή”, ενώ προσθέτει ότι ακόμα και αν επιτεχθεί συμφωνία δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι το deal θα ολοκληρωθεί.

  Οι αναλυτές, σύμφωνα με το CNBC, περίμεναν εδώ και καιρό ότι οι δύο εταιρείες θα προχωρήσουν σε επανένωση, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις που επιφέρει η ταχεία αναδιάρθρωση της βιομηχανίας καπνού, όπου οι πωλήσεις τσιγάρων σημειώνουν πτώση και οι εταιρείες αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να διατηρήσουν την ανάπτυξή τους.

  Η PMI εξάλλου επικεντρώνει την αναπτυξιακή στρατηγική της στο iQOS, μια συσκευή που θερμαίνει τον καπνό αντί να τον καίει. Νωρίτερα φέτος, μάλιστα, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε άδεια στη PMI να κυκλοφορήσει το iQOS στην αμερικανική αγορά, έργο που θα αναλάβει η Altria, στο πλαίσιο συμφωνίας που έχουν υπογράψει οι δύο εταιρείες.

  Εν τω μεταξύ, και η Altria, αναζητώντας εναλλακτικές πηγές εσόδων, έχει επενδύσει το ποσό των 12,8 δισ. δολαρίων για την απόκτηση ποσοστού 35% στην αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικού τσιγάρου Juul.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ