Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 16-Αυγ-2019 08:13

  Ελεγκτική εταιρεία για τον ισολογισμό του 2018 αναζητά η FFG

  Ελεγκτική εταιρεία για τον ισολογισμό του 2018 αναζητά η FFG
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Εν αναμονή των απαντήσεων από τους ομολογιούχους επί του προτεινόμενου σχεδίου για την διάσωση της Folli Follie, η διοίκηση της εταιρείας προετοιμάζει το έδαφος για τη σύνταξη και διενέργεια ελέγχων επί της οικονομικής χρήσης 2018.

  Το πολύμηνο σήριαλ για τη δημοσίευση των επίμαχων οικονομικών καταστάσεων 2017 που έληξε (;) μόλις προ μηνός με τη δημοσιοποίηση του ισολογισμού και τη διατύπωση αρνητική γνώμης από την PwC έκλεισε μια από τις βασικές εκκρεμότητες για τη χειμαζόμενη εταιρεία. Καθώς η FFG δεν έχει συντάξει οικονομικές καταστάσεις για την απελθούσα χρήση, ήδη έχουν ξεκινήσει οι προκαταρκτικές επαφές για την εύρεση ελεγκτικής εταιρείας που θα κληθεί να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία της χρήσης.

  Στοιχεία που αναμένονται με ενδιαφέρον δεδομένου ότι η εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018 συνέχιζε να χάνει σημαντικό μέρος της δραστηριότητας της και σημαντικά εμπορικά σήματα. Μέσα στην περασμένη χρονιά διεκόπησαν συμβάσεις για brands όπως τα UGG, Guess Jeans, Vilebrequin, η Ermenegildo Zegna κ.α.

  Οι επαφές με τους ομολογιούχους

  Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις της διοίκησης της Folli Follie με τους πιστωτές-ομολογιούχους.

  Με δεδομένο ότι η Folli Follie σκοπεύει να αιτηθεί την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019, θα πρέπει έως τότε να έχει εξασφαλίσει μια συμφωνία με τους πιστωτές. Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο εξυγίανσης και η συμφωνία αναδιάρθρωσης πρέπει να γίνουν αποδεκτά από το 40% των εξασφαλισμένων πιστωτών και του 60% των μη εξασφαλισμένων πιστωτών.

  Η διοίκηση έχει ομαδοποιήσει τα σημαντικότερα ερωτήματα που ετέθησαν στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τους ομολογιούχους και σκοπεύει να επικεντρωθεί σε απαντήσεις επ΄ αυτών των ζητημάτων. Ιδιαίτερο βάρος, κατά πληροφορίες έχει δοθεί στους κατόχους του ελβετικού ομολόγου, 5ετούς διαρκείας και έκδοσης 2017, της FFG που έχει εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της SIX Swiss Exchange.

  Η πρόταση προς τους ομολογιούχους περιλαμβάνει το "σπάσιμο" της Folli Follie στα δύο και τη μεταβίβαση των ακινήτων της σε μια νέα εταιρεία ("Asset Co") που θα εισφερθεί στους ομολογιούχους μαζί με εγγύηση 20 εκατ. ευρώ με τη μορφή ομολόγου, 5ετούς διάρκειας με επιτόκιο 9%. Σημειώνεται πως σε αντίθεση με την προηγούμενη συμφωνία, δεν ζητείται από τους ομολογιούχους να συνεισφέρουν με κεφάλαια ή με ενδιάμεση χρηματοδότηση.

  Η επίτευξη συμφωνίας με τους ομολογιούχους-πιστωτές της FFG αποτελεί, επί του παρόντος, τη μόνη ορατή διέξοδο σωτηρίας της εταιρείας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξυγίανση και λειτουργική αναδιάρθρωση μέσω του Ν. 3588/2007.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων