Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Αυγ-2019 13:16

  ΕΥΑΘ: Νέος πρόεδρος ο Άγις Παπαδόπουλος

  ΕΥΑΘ: Νέος πρόεδρος ο Άγις Παπαδόπουλος
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέος πρόεδρος της Εταιρείας Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ Α.Ε.) είναι από σήμερα ο Άγις Παπαδόπουλος, καθηγητής ενεργειακών συστημάτων στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπαδόπουλος αναδείχθηκε νέος μη εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας στη σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευσή της, κατόπιν πρότασης της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, βασικού μετόχου της ΕΥΑΘ Α.Ε.

  Στο μεταξύ, στις 27 Αυγούστου, σε νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας, θα αναδειχθεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος. Στη νέα τακτική συνέλευση, στα γραφεία της εταιρείας (Εγνατία 127), θα πραγματοποιηθεί και η εκλογή μελών του διοικητικού συμβουλίου σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων καθώς και η συμπλήρωση της επιτροπής ελέγχου. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΑΘ θα συγκροτηθεί σε σώμα την ερχόμενη Δευτέρα.

  "Η ΕΥΑΘ είναι ένας οργανισμός εύρωστος και σημαντικός και το όραμα είναι να συνεχίσει να αναπτύσσει και να λειτουργεί σύγχρονες και ανθεκτικές υποδομές, να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον καταναλωτή και να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του υδατικού οικοσυστήματος στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης", δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο νέος πρόεδρος της ΕΥΑΘ Α.Ε.

  "Πιστεύω ότι το όραμα, αυτός ο στόχος, μπορεί να υλοποιηθεί στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής κι ενός αποτελεσματικού προγραμματισμού με ουσιαστική συνεργασία και σύμπνοια με το στελεχιακό δυναμικό της επιχείρησης, βεβαίως την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων και ικανοτήτων αυτού του δυναμικού", σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

  Υπογράμμισε, δε, τη σημασία της αγαστής συνεργασίας και σύμπραξης με όλους τους φορείς της πόλης, "όπως τους δήμους, τα πανεπιστήμια και φυσικά με τους πολίτες που είναι οι αποδέκτες των προσπαθειών μας" και πρόσθεσε:"φιλοδοξούμε να εργαστούμε προς όφελος της τοπικής κοινωνίας".

  Ο Άγις Παπαδόπουλος είναι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1989). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος στο Cranfield University της Βρετανίας (1991) και διδακτορικό στα ηλιακά συστήματα από το Α.Π.Θ. (1994). Από το 1998 είναι καθηγητής ενεργειακών συστημάτων στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, ενώ από το 2013 είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Κατασκευής Συσκευών Διεργασιών στο ίδιο τμήμα. Δραστηριοποιείται ερευνητικά στα πεδία της ενεργειακής αποδοτικότητας και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του ενεργειακού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού κτιρίων και των οικονομικών της ενέργειας. Διατέλεσε μέλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (2003-2005) και αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (2014-2018). Από το 2015 είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Αμβούργου (TU Hamburg-Harburg) στη Γερμανία.

  Η ανακοίνωση της ΕΕΣΥΠ

  Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. ("ΕΕΣΥΠ") ανακοινώνει την εκλογή νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. ("ΕΥΑΘ").

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ, μετόχου πλειοψηφίας της ΕΥΑΘ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει το άρθρο 197 παρ.4 ν.4389/2016, αποφάσισε ομόφωνα τον διορισμό του κ. ‘Αγι Παπαδόπουλου, στη θέση του Προέδρου, Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΑΘ.

  Η ΕΥΑΘ, όπως και οι προπομποί αυτής μέχρι το 1998, οι εταιρείες Οργανισμός Ύδρευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. και ο Οργανισμός Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε., έχει επιτελέσει ένα σημαντικό έργο, καλύπτοντας τις ανάγκες μιας πόλης που είδε τον πληθυσμό της να αυξάνεται σημαντικά. Για να καταστεί αυτό δυνατό χρειάστηκε να υλοποιηθούν μεγάλα έργα υδροδότησης, μεταξύ των οποίων και τα πλέον πρόσφατα όπως το υδραγωγείο Αραβησσού, οι εγκαταστάσεις υδροληψίας του Αλιάκμονα και το κέντρο επεξεργασίας νερού.

  Σήμερα η ΕΥΑΘ, η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης και αποχέτευσης της Βορείου Ελλάδος, καλείται να προχωρήσει με νέα έργα για τη βελτίωση των δικτύων και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υδροδότησης και επεξεργασίας λυμάτων, παράλληλα με τη γεωγραφική επέκταση των δραστηριοτήτων της. Για τον σκοπό αυτό υλοποιεί ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα, στοχεύοντας στη μείωση των απωλειών δικτύου ύδρευσης και στην καθιέρωση μίας νέας αντίληψης για την Εταιρεία, ως φορέα βιώσιμης διαχείρισης των υδατικών πόρων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και προστασίας του ευαίσθητου οικοσυστήματος του Θερμαϊκού κόλπου.

  Στην κατεύθυνση αυτή θα συμβάλει η προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, ιδίως μέσω της εγκατάστασης έξυπνων μετρητών και συστημάτων αυτοματισμού, ενώ προϋπόθεση όλων είναι η συνεχής βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης και η ανάπτυξη του πολύτιμου και έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού της.

  Κρίσιμο ζητούμενο παραμένει η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης της εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού, αλλά και η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στην ανάγκη βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών πόρων και θωράκιση των υποδομών στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης απέναντι σε ολοένα και συχνότερα ακραία φυσικά φαινόμενα.

  Η πολύχρονη τεχνογνωσία και η εμπειρία που έχει σωρεύσει η Εταιρεία, το ισχυρό της εταιρικό αποτύπωμα, το εξειδικευμένο προσωπικό της που πρόσφατα ενισχύθηκε με νέα στελέχη και η υγιής κεφαλαιακή της διάρθρωση αποτελούν εχέγγυα για την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων, ως μία σύγχρονη εταιρεία κοινής ωφέλειας που ανταποκρίνεται θετικά στις πολλαπλές προκλήσεις των καιρών μας.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ εύχεται στον νέο Πρόεδρο της ΕΥΑΘ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στη θητεία του.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων