Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Ιουλ-2019 07:49

  Ξανά στο "σφυρί" το πρώην Ambassadeur

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εκ νέου στο σφυρί βγαίνει το ακίνητο επί της οδού Σωκράτους 65-67 στο οποίο μέχρι το 1980 λειτουργούσε το ξενοδοχείο Ambassadeur, ενώ αργότερα στέγασε το Εφετείο Αθηνών.

  Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) προχωρά σε ένα ακόμη πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εξεύρεση επενδυτή για την αξιοποίηση του ακινήτου, μετά από αυτόν του 2018 που έληξε χωρίς εκδήλωση επενδυτικού ενδιαφέροντος, ακόμη και μετά από δύο παρατάσεις

  Η διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ προσβλέπει στην άνοδο της ξενοδοχειακής αγοράς της Αθήνας και στη συνέχιση των επενδυτικών κινήσεων από εγχώριους παίχτες και διεθνείς αλυσίδες.

  Η προκήρυξη προβλέπει την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης του ακινήτου από τον ανάδοχο για τη λειτουργία του ξενοδοχείου, ελαχίστου ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, με κλειστές προσφορές. Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προσφορών ορίστηκε η Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.

  Η διάρκεια της σύμβασης εκμίσθωσης με αναβάθμιση θα αρχίζει από την ημερομηνία παράδοσης του μισθίου από το ΕΤΕΑΕΠ στο μισθωτή και θα λήγει την αντίστοιχη ημερομηνία μετά την πάροδο τριάντα ετών, με δικαίωμα παράτασης κατά είκοσι έτη μετά από σχετική συμφωνία των δύο πλευρών εφόσον έχει προηγηθεί έγγραφη συμφωνία τουλάχιστον δύο έτη πριν από την λήξη της.

  Η διοίκηση ποντάρει και στη θέση του ακινήτου, καθώς βρίσκεται στο κέντρο και απέχει 50 μέτρα από την πλατεία Ομονοίας και τον ομώνυμο σταθμό. Βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Θέατρο.

  Όπως σημειώνεται στους όρους της προκήρυξης, το κτήριο αναφέρεται σε ακίνητο συνολικής επιφάνειας 10.247,01 τ.μ. που αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο, τμήμα ημιορόφου, 8 ορόφους και δώμα και εδράζεται επί γηπέδου συνολικής επιφάνειας 2.363,94 τ.μ. 

  Μέχρι το έτος 1980, λειτουργούσε το ξενοδοχείο πρώτης κατηγορίας "Ambassadeur" δυναμικότητας 200 δωματίων (170 μονόκλινα, 30 δίκλινα). Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το έτος 1961 και λειτούργησε έτσι για περίπου 20 έτη. Στη συνέχεια στο κτήριο λειτούργησε το Εφετείο Αθηνών μέχρι το έτος 2000, και έκτοτε είναι κενό.

  Αναφέρεται ακόμη πως στόχοι του ΕΤΕΑΕΠ για το ακίνητο Ambassadeur είναι η υποχρεωτική λειτουργία ξενοδοχειακής υποδομής, κατηγορίας τουλάχιστον 3* αστέρων, και λοιπών υποστηρικτικών εγκαταστάσεων και εκμεταλλεύσεων (συνεδριακό κέντρο, κ.λπ.) υψηλών προδιαγραφών, η αναβάθμιση του ακινήτου, η αποδοτική διαχείριση των εκμεταλλεύσεων που έχουν αναπτυχθεί και η επίτευξη υψηλής προσόδου για το ΕΤΕΑΕΠ, σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένο διαχειριστή ξενοδοχείου (Hotel Operator)

  Βίκυ Κουρλιμπίνη
  vicky.kourlibini@capital.gr

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων