Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουλ-2019 08:37

  Τον Σεπτέμβριο τα νεότερα για την Στοά Αρσακείου

  Τον Σεπτέμβριο τα νεότερα για την Στοά Αρσακείου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμη η LEGENDARY FOOD IKE, η οποία χθες 22 Ιουλίου υπέγραψε μισθωτήριο συμφωνητικό με τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Φ.Ε.), για 35ετή μίσθωση του Αρσακείου Μεγάρου, να αποκαλύψει τα σχέδια της για την αξιοποίηση της Στοάς Αρσακείου.

  Αυτό ανέφερε χθες στο Capital.gr ο κ. Άρης Κεφαλογιάννης, διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εκμισθώτριας εταιρείας "LEGENDARY FOOD IKE". Ο ίδιος δεν θέλησε να αποκαλύψει ούτε το ύψος της επένδυσης ούτε πότε θα ολοκληρωθεί αυτή. Διευκρίνισε ότι ο ίδιος είναι διαχειριστής της εκμισθώτριας ενώ περιορίσθηκε να αναφέρει ότι στο σχήμα που αναλαμβάνει την επένδυση είναι και ναυτιλιακά κεφάλαια.

  Πάντως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και σύμφωνα με το καταστατικό της "LEGENDARY FOOD IKE", η οποία συστάθηκε τον Απρίλιο του 2018, προβλέπεται η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και η είσοδος επενδυτών.

  Συγκεκριμένα προβλέπεται η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου υπέρ το άρτιο  κατά το ποσό των 1.879.700 ευρώ με καταβολή μετρητών και με έκδοση 1.879.700 προνομιούχων μεριδίων κεφαλαιακής εισφοράς ονομαστικής αξίας 1 ευρώ έκαστο και τιμή διάθεσης 1,33 ευρώ, ήτοι συνολικό καταβλητέο ποσό αύξησης 2.500.001 ευρώ (υπέρ το άρτιο ποσό €0,33/εταιρικό μερίδιο ήτοι συνολικά ποσό €620.301).

  ‘Όπως αναφέρεται στο άρθρο 9 του καταστατικού της, η αύξηση αυτή θα καλυφθεί και θα καταβληθεί από τρίτους επενδυτές  αποκλειομένων, ομοφώνως των δικαιωμάτων προτίμησης των υφιστάμενων εταίρων σε αυτή την αύξηση.

  Η "LEGENDARY FOOD IKE", μισθώνει το Αρσάκειο Μέγαρο (της Στοάς του Ορφέως, της Στοάς του Βιβλίου και του Αιθρίου του Αρσακείου Μεγάρου) επί των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, Πεσμαζόγλου και Αρσάκη (όπου στεγάζεται και το Συμβούλιο τής Επικρατείας).

  Το ακίνητο μισθώνεται για 35 χρόνια με σκοπό τη δημιουργία ενός πρότυπου πολιτισμικού και γαστρονομικού εμπορικού κέντρου – πολυχώρου, το οποίο θα αναδείξει διεθνώς την ελληνική μεσογειακή διατροφή και τον ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό, με επώνυμα ελληνικά προϊόντα επίλεκτων παραγωγών από όλη την Ελλάδα. Το συγκρότημα θα λειτουργεί κατά το πρότυπο αντίστοιχων πολυχώρων των ευρωπαϊκών μητροπόλεων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ