Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιουλ-2019 08:37

  Ξηλώνει το ΤΑΙΠΕΔ το ΔΣ της Λάρκο

  Ξηλώνει το ΤΑΙΠΕΔ το ΔΣ της Λάρκο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Τελειωμένη θα πρέπει να θεωρείται η διοίκηση της Λάρκο μετά τις μονομερείς κινήσεις που προέβη το τελευταίο διάστημα, πριν αλλά και μετά τις εκλογές, όταν επιχείρησε κατά παράβαση των ρητών εντολών του ΤΑΙΠΕΔ να περάσει την απόφαση έγκρισης της Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αυξημένο κόστος για την εταιρεία. 

  Ήδη από χθες αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ταμείου, πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων του:
  1) Μη εκτελεστικού προέδρου ΔΣ
  2) Διευθύνοντος Συμβούλου
  3) Μη εκτελεστικών μελών

  Αφορμή για το ξήλωμα της διοίκησης στάθηκε και η τελευταία κίνηση της διοίκησης να επιχειρήσει να συγκαλέσει νέα συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα την έγκριση της ΕΣΣΕ, για την οποία ωστόσο το ΤΑΙΠΕΔ έχει ζητήσει διευκρινίσεις και σαφή κοστολόγηση. Μάλιστα από πλευράς του προέδρου του ταμείου Άρη Ξενόφου, δόθηκε ρητή γραπτή εντολή προς τη διοίκηση να αποφύγει κάθε πράξη ή απόφαση που επιβαρύνει τα κόστη της εταιρείας. 

  Υπενθυμίζεται ότι η Λάρκο βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, όπως έδειξαν και τα τελευταία οικονομικά στοιχεία για το πρώτο μισό του 2018, αν και επισήμως δεν έχει δημοσιοποιηθεί ισολογισμός τα τελευταία 3 χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οφειλές προς τη ΔΕΗ ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ και η Λάρκο είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης (πάνω από 10% των συνολικών φεσιών) της ΔΕΗ. Παράλληλα οι οφειλές προς εργολάβους και προμηθευτές ξεπερνούν τα 50 εκάτ. ευρώ. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ