Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Ιουλ-2019 08:14

  Συνδικαλιστές Λάρκο: Είχαμε συμφωνία για τη σύμβαση, μας χαλάσατε τη δουλειά

  Συνδικαλιστές Λάρκο: Είχαμε συμφωνία για τη σύμβαση, μας χαλάσατε τη δουλειά
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Από την Πέμπτη 20 Ιουνίου, η διοίκηση της Λάρκο και το σωματείο των εργαζομένων είχαν καταλήξει σε συμφωνία για τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Αυτό αποκαλύπτει ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων Λάρκο, που παρουσιάζει αναλυτικά το χρονικό των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της υπό χρεωκοπία κρατικής βιομηχανίας νικελίου, για την υπογραφή νέας ΕΣΣΕ με αυξημένο κόστος μισθοδοσίας, πλήθος παροχών και προνομίων.

  Όπως συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση των συνδικαλιστών "Την Πέμπτη 20-06-2019 και ώρα 13:00, μετά από πρόσκληση της επιτροπής κατεβήκαμε στην έδρα της ΛΑΡΚΟ για το θέμα της σύμβασης. Εκεί, η επιτροπή από την πλευρά της ΛΑΡΚΟ δέχτηκε στο σύνολο το τελικό σχέδιο του σωματείου όπου είχε ψηφιστεί και από τη Γ.Σ. 

  Οι διαπραγματεύσεις έκλεισαν και η Διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα κάνει θετική εισήγηση στο Δ.Σ της ΛΑΡΚΟ, επιδιώκοντας από την πλευρά της την ψήφιση από το Δ.Σ της ΛΑΡΚΟ και την έγκριση για την τελική υπογραφή. Σε αυτή τη συνάντηση και κάτω από αυτό το κλίμα, η Διοίκηση ζήτησε από εμάς να αναστείλουμε την απεργία του Σαββάτου 22-06-2019”.

  Ακολούθησε η συνεδρίαση του ΔΣ της Λάρκο στις 27 Ιουνίου όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση "όντως η Διοίκηση έκανε θετική εισήγηση. Όντως η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ της ΛΑΡΚΟ, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασής τους ήταν υπέρ της υπογραφής.  Αλλά, επειδή δύο μέλη του Δ.Σ της ΛΑΡΚΟ  ζήτησαν διευκρινιστικές απαντήσεις για ορισμένα θέματα της σύμβασης, όπως καταγράφτηκε και στα πρακτικά τους, ορίστηκε νέο ΔΣ για την Πέμπτη 4 Ιουλίου έτσι ώστε να προχωρήσουν στην τελική ψήφιση και έγκριση”.

  Ωστόσο όπως αναφέρει η ανακοίνωση στο μεσοδιάστημα μεσολάβησαν τα δημοσιεύματα και στη συνέχεια παρέμβαση από το ΤΑΙΠΕΔ που ζήτησε εξηγήσεις για την ΕΣΣΕ. 

  Ως εκ τούτου, "η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ ανέστειλε το προκαθορισμένο Δ.Σ για σήμερα Πέμπτη (04-07-2019), χωρίς να μας λέει πότε θα το πραγματοποιήσει” αναφέρει η ανακοίνωση των συνδικαλιστών.

  Στην ίδια ανακοίνωση, το σωματείο των εργαζομένων της Λάρκο απροκάλυπτα απαιτεί όχι μόνο "την υπογραφή και εφαρμογή της ΕΣΣΕ” αλλά επιπρόσθετα να φορτωθεί το βάρος ο φορολογούμενος: "Οι εργαζόμενοι απαιτούμε η ΛΑΡΚΟ να χρηματοδοτηθεί από τον κύριο Μέτοχο, το Κράτος… και παράλληλα οι εργαζόμενοι να μην είμαστε σκλάβοι , να έχουμε δικαιώματα , καλές αμοιβές , να δουλεύουμε με ασφάλεια και με υγιεινή” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των συνδικαλιστών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων