Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Ιουλ-2019 14:57

  ΟΑΣΘ: Προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του συνεταιρισμού "Ηρακλής"

  ΟΑΣΘ: Προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του συνεταιρισμού "Ηρακλής"
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη δικαιοσύνη κατά του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Αυτοκινητιστών Θεσσαλονίκης "Ηρακλής" προσέφυγε η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), καταθέτοντας στις 2 Ιουλίου 2019 τρία δικόγραφα, στο πλαίσιο των διαδικασιών εκκαθάρισης.

  Όπως αναφέρει ο ΟΑΣΘ, η διοίκηση του Οργανισμού έχει ήδη προσφύγει στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις υπέρογκες κρατικές ενισχύσεις που λάμβανε ο ιδιωτικός ΟΑΣΘ τα προηγούμενα χρόνια. Σε συνέχεια αυτής της προσφυγής δρομολογήθηκαν και οι απαραίτητες νομικές ενέργειες ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως είχε προαναγγελθεί.

  Τα τρία δικόγραφα που κατατέθηκαν αφορούν:

  1. Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητείται να εκδοθεί απόφαση για τη συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του συνεταιρισμού "Ηρακλής".

  Συγκεκριμένα ο ΟΑΣΘ αιτείται:

  - Να γίνει δεκτή η αίτηση και να εκδοθεί απόφαση με την οποία να διαταχθεί συντηρητική κατάσχεση της ακίνητης και κινητής περιουσίας του συνεταιρισμού "Ηρακλής" έως το ποσό των 76.307.818,56 ευρώ.
      
  - Επίσης ζητείται από το δικαστήριο να απαγορευθεί κάθε μεταβολή κινητής και ακίνητης περιουσίας του συνεταιρισμού "Ηρακλής" μέχρι την έκδοση απόφασης από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί της καταγγελίας του ΟΑΣΘ.
      
  - Τέλος ζητείται να υποχρεωθεί ο συνεταιρισμός "Ηρακλής" να προσκομίσει έγγραφο από το οποίο να προκύπτουν οι μέτοχοί του και το ποσοστό συμμετοχής τους στο μετοχικό του κεφάλαιο.

  2. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της έρευνας προέκυψε ότι το κεντρικό κτίριο και τα αμαξοστάσια που εμφανίζονται ως ιδιοκτησία του συνεταιρισμού "Ηρακλής" ενοικιάζονταν στον ΟΑΣΘ με χρηματικό ποσό που υπερβαίνει το 100% του εύλογου τιμήματος.

  Για το λόγο αυτό ο ΟΑΣΘ κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητά:

  - Να καταδικαστεί ο συνεταιρισμός να καταβάλει το ποσό των 10.802.401,97 ευρώ ως αποζημίωση λόγω αδικοπραξίας.

  - Επίσης να καταδικαστεί ο συνεταιρισμός "Ηρακλής" και να καταβάλει στον ΟΑΣΘ το ποσό των 50.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη.
      
  - Ακόμη ζητείται από το δικαστήριο να αναγνωριστεί ότι ο ΟΑΣΘ "ουδέν οφείλει" στο συνεταιρισμό από μη καταβληθέντα μισθώματα μέχρι και σήμερα.     

  3. Τέλος ο ΟΑΣΘ για την ίδια υπόθεση κατέθεσε και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητά:

  - Να γίνει δεκτή η αίτηση και να εκδοθεί απόφαση με την οποία να διαταχθεί συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του συνεταιρισμού "Ηρακλής" έως το ποσό των 10.802.401,97 ευρώ.
      
  - Να απαγορευτεί κάθε μεταβολή κινητής και ακίνητης περιουσίας μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης για την υπόθεση αυτή.

  H εκκαθάριση συνεχίζεται.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων