Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Ιουλ-2019 07:46

  Τεχνική Ολυμπιακή: Το πωλητήριο στο Πόρτο Καρράς και το deal με τη Fortress

  Τεχνική Ολυμπιακή: Το πωλητήριο στο Πόρτο Καρράς και το deal με τη Fortress
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δύο κομβικής σημασίας εγχειρήματα θα πρέπει να φέρει σε πέρας η Τεχνική Ολυμπιακή το προσεχές διάστημα. Το ένα αφορά την ολοκλήρωση της συμφωνίας χρηματοδότησης ύψους 45 εκατ. ευρώ, μέσω έκδοσης ομολογιακού δανείου, διάρκειας έως 30 μηνών, που θα καλυφθεί από το αμερικανικό fund Fortress.

  Το δεύτερο σχετίζεται με την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς, με τη διαδικασία αναζήτησης ενδιαφερομένων να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

  Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση, εγκρίθηκε η εισφορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας "Πόρτο Καρράς στην 100% θυγατρικής της T.O. International Holding που είναι υπό σύσταση και θα έχει έδρα στην Κύπρο.

  Κατά τους επικεφαλής της εισηγμένης, η ύπαρξη της εταιρείας στην Κύπρο υπήρξε απαίτηση της Fortress, με τους όρους του δανείου να παραμένουν ακόμη υπό διαπραγμάτευση.

  Για την απόκτηση του ξενοδοχείου, ενδιαφέρον φέρεται να δείχνουν, μεταξύ άλλων, η ΤΕΜΕΣ των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και Οlayan, η Goldman Sachs και η αμερικανική Hines.

  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2018 της Τεχνικής Ολυμπιακής, το κυκλοφορούν ενεργητικό (36,7 εκατ. ευρώ) είναι χαμηλότερο από τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις (72,7 εκατ. ευρώ) της Τεχνική Ολυμπιακή, με αποτέλεσμα το κεφάλαιο κίνησης να είναι αρνητικό.

  Ποσό ύψους 28 εκατ. ευρώ αφορά βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις από τις οποίες περίπου 24 εκατ. ευρώ αναμένεται να εξοφληθούν με την υπογραφή της σύμβασης αναχρηματοδότησης, όπως αναφέρει η εισηγμένη.

  Δημ. Δελεβέγκος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων