Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιουλ-2019 17:48

  Κέντρο αριστείας για τη νότια Ευρώπη στην Ελλάδα σχεδιάζει η Hewlett Packard Enterprise

  Κέντρο αριστείας για τη νότια Ευρώπη στην Ελλάδα σχεδιάζει η Hewlett Packard Enterprise
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη δημιουργία κέντρου αριστείας για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς που θα απευθύνεται στη νότια Ευρώπη, προωθεί το ελληνικό γραφείο της πολυεθνικής Hewlett Packard Enterprise.

  Όπως επεσήμανε σήμερα ο γενικός διευθυντής της εταιρείας για την Ελλάδα και την Κύπρο Μιχάλης Κασιμιώτης, σε εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων παρουσίας της στην ελληνική αγορά, η χώρα μας ως ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς θα μπορούσε να αποτελέσει το κέντρο για την εξέλιξη προϊόντων που θα βελτιώσουν την εμπειρία των τουριστών αλλά θα αυξήσουν και τα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων.

  Βάση των νέων υπηρεσιών είναι η παροχή πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω wi-fi για τους πελάτες των ξενοδοχείων, που επιτρέπει στους τουριστικούς επιχειρηματίες να παρακολουθούν τις δραστηριότητές τους, να γνωρίζουν σε ποια σημεία κινούνται, να τους προτείνουν προϊόντα, υπηρεσίες, επισκέψεις σε σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή, να κάνουν προσφορές με βάση το προφίλ του κάθε πελάτη, κλπ.

  "Στην Ελλάδα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο κομμάτι του τουρισμού, όπου αποδεδειγμένα η δυνατότητα αναβάθμισης της εμπειρίας του επισκέπτη όχι μόνο οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα πληρότητας αλλά και σε περισσότερα και με υψηλότερο περιθώριο κέρδους έσοδα", τόνισε ο κ. Κασιμιώτης.

  Στόχος των νέων εφαρμογών δεν είναι μόνο οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες αλλά και μικρότερες επιχειρήσεις και συγκεκριμένα οι 2.000 περίπου ξενοδοχειακές μονάδες τεσσάρων και πέντε αστέρων που λειτουργούν στη χώρα μας.

  Σημειώνεται ότι από τον Νοέμβριο του 2017, το ελληνικό γραφείο της ΗPE υπάγεται στη διοικητική δομή της νότιας Ευρώπης μαζί με την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και το Ισραήλ. Στη χώρα μας δραστηριοποιείται σε τομείς όπως οι Τηλεπικοινωνίες, οι Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, η Ναυτιλία, ο Τουρισμός και η Βιομηχανία, ενώ διατηρεί έντονη παρουσία και στις υποδομές του Δημοσίου. Το οικονομικό έτος που έκλεισε τον Οκτώβριο του 2018 το ελληνικό γραφείο παρουσίασε αύξηση εσόδων κατά 30% επίδοση που αναμένεται να επαναληφθεί ή και να υπερκαλυφθεί εφέτος.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ