Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιουλ-2019 13:56

  Πιστοποιήσεις-διαβατήριο για την αγορά εργασίας

  Πιστοποιήσεις-διαβατήριο για την αγορά εργασίας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ξεπέρασαν τους 10.000 οι απόφοιτοι των ακαδημιών της Cisco στην Ελλάδα (Cisco Networking Academy), καθιστώντας τη σχετική πρωτοβουλία έναν από τους πιο αποτελεσματικούς φορείς αντιμετώπισης του φαινομένου που περιγράφεται ως "χάσμα δεξιοτήτων". Πρόκειται για την αντιφατική πραγματικότητα των πολλών κενών θέσεων εργασίας λόγω της έλλειψης ψηφιακών δεξιοτήτων και κατάρτισης, σε μία εποχή που η ανεργία συχνά προβάλει ως δυσεπίλυτη εξίσωση.

  Στην Ευρώπη, εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που απαιτούν ψηφιακές δεξιότητες παραμένουν κενές, λόγω έλλειψης σχετικής κατάρτισης από την πλευρά των υποψήφιων εργαζόμενων. Ο προγραμματισμός, η σχεδίαση, η εγκατάσταση και η υποστήριξη δικτύων, η ανάπτυξη λογισμικού και η ασφάλεια των υπολογιστικών συστημάτων είναι μεταξύ των ψηφιακών δεξιοτήτων που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση.

  Αντίστοιχη, βάσει μεγεθών, είναι η κατάσταση και στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, προβλέπεται ότι το χάσμα αυτό θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς γιγαντώνεται ο όγκος των συσκευών που συνδέονται στο διαδίκτυο, με επακόλουθο την ανάγκη διαχείρισης τεράστιων όγκων δεδομένων. Μία πραγματικότητα που απαιτεί εξειδικευμένο ψηφιακό σχεδιασμό και υλοποίηση, προκειμένου να υποστηριχθούν οι καινοτομίες σε κάθε κλάδο της βιομηχανίας του ΙΤ – και όχι μόνο, αφού ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι πλέον σημείο αναφοράς για κάθε επιχείρηση που θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική.

  Στην Ελλάδα, σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς λειτουργούν 35 ακαδημίες. Σε αυτές διδάσκουν δεκάδες πιστοποιημένοι εκπαιδευτές και σήμερα οι εγγεγραμμένοι μαθητές αγγίζουν τους 2.000. Τα μαθήματα χωρίζονται σε τρεις βασικές κατηγορίες, οδηγώντας σε μία σειρά από διεθνείς πιστοποιήσεις-διαβατήριο για την αγορά εργασίας.

  H εμπειρία μάθησης, που οδηγεί από την απόκτηση των δεξιοτήτων στις θέσεις εργασίας, ενισχύεται μέσω ενός υποστηρικτικού οικοσυστήματος που περιλαμβάνει όλους τους πόρους της Cisco, καθώς και τους εκατοντάδες συνεργάτες της παγκοσμίως. Η εκπαιδευτική πλατφόρμα είναι κοινή για τις ακαδημίες και τους σπουδαστές σε όλο τον κόσμο και επιτρέπει την παροχή σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων. Ξεφεύγοντας από την παραδοσιακή διδασκαλία σε τάξη, οι σπουδαστές του προγράμματος έχουν πρόσβαση σε εξελιγμένα εργαλεία προσομοίωσης και μπορούν να ελέγξουν τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία τους μέσω παγκόσμιων διαγωνισμών.

  Έτσι, οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν να καινοτομούν σαν τεχνολόγοι, να σκέπτονται σαν επιχειρηματίες και να ενεργούν σαν παράγοντες κοινωνικής αλλαγής.

  Για περισσότερα δείτε το βίντεο και μπείτε www.netacad.com
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων