Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Ιουν-2019 12:04

  Morgan Stanley, IBG, Wood: Θετική εξέλιξη το deal της Eurobank με Pimco

  Morgan Stanley, IBG, Wood: Θετική εξέλιξη το deal της Eurobank με Pimco
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Άκρως θετική εξέλιξη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές το deal της Eurobank με την Pimco, σημειώνοντας πως αποτελεί απόδειξη ότι η διοίκηση της τράπεζας υλοποιεί τα σχέδιά της, ενώ εκτιμούν πως η μετοχή της αναμένεται πως ωφεληθεί με βάση και το γενικότερα ευνοϊκό περιβάλλον γύρω από τα ελληνικά  assets.

  Η Morgan Stanley χαρακτηρίζει το deal ως ένα bullish σήμα για την Eurobank και έτσι διατηρεί την "Overweight" στάση που είχε για τη μετοχή της με τιμή-στόχο το 1 ευρώ,. Όπως επισημαίνει, προτιμά τις τράπεζες με ισολογισμούς που ευνοούν την επιτάχυνση του καθαρισμού των NPEs, δηλαδή την Eurobank και την Εθνική Τράπεζα, σε σχέση με τράπεζες με χαμηλότερη κάλυψη (Alpha, "underweight" στάση) και ειδικά σε συνδυασμό με χαμηλότερα κεφάλαια (Πειραιώς, "underweight" στάση).

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Morgan Stanley το τίμημα που καταβάλλει η Pimco για το deal, για 95% του mezzanine, είναι 110 εκατ. ευρώ ή το 39% της αξίας του. Σε ό,τι αφορά τις συνέπειες για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο γενικότερα, η Morgan Stanley -χρησιμοποιώντας την τιμή του 39% που υπολόγισε ότι πέτυχε η Eurobank για το mezzanine του Pillar– υπολογίζει ότι οι τράπεζες θα μπορούσαν να μειώσουν πιο επιθετικά τα NPEs με τη χρήση της τιτλοποίησης βραχυπρόθεσμα. Πάντως είναι πιθανό πως η συμφωνία για την πώληση του Pillar, όπως τονίζει, να ευνοήθηκε από τις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για το Project Cairo και της FPS, οι οποίες μπορεί να είχαν επιπτώσεις στην τιμή στην οποία κατέληξε η συμφωνία.

  Από την πλευρά της η Wood σε σύντομο σχόλιό της χαρακτηρίζει θετική τη συναλλαγή ενώ ανάλογη είναι και η στάση της IBG Research. Συγκεκριμένα χαρακτηρίζει πολύ θετική εξέλιξη για την Eurobank τη συμφωνία με το fund Celidoria της Pimco καθώς, όπως τονίζει, αποδεικνύει την ικανότητα της διοίκησης της τράπεζες να υλοποιήσει τα σχέδιά της, ενώ η αποτίμηση του χαρτοφυλακίου είναι εντός του αναμενόμενου εύρους.

  Λόγω του σχεδίου επιτάχυνσης και της μείωσης του κινδύνου της χώρας, η μετοχή της Eurobank έχει σημειώσει σημαντική άνοδο και διαπραγματεύεται 0,7 φορές την εκτιμώμενη ενσώματη λογιστική του 2019, σημειώνει. Παρά το θετικό μομέντουμ όμως των ελληνικών μετοχών γενικότερα και της Eurobank συγκεκριμένα, η ΙΒG θεωρεί ότι στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, η μετοχή της διαπραγματεύεται στην δίκαιη αξία της, ιδίως λόγω του αυξημένου κινδύνου εκτέλεσης του σχεδίου μετασχηματισμού. Έτσι προτιμά να τηρήσει στάση αναμονής ωστόσο υπογραμμίζει ότι η μετοχή της συστημικής τράπεζας θα μπορούσε βραχυπρόθεσμα σημειώσει σημαντικά περαιτέρω κέρδη, δεδομένης της ισχυρής δυναμικής που υπάρχει στα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων