Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Ιουν-2019 17:10

  Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ελέγχει την Coca Cola 3E για παρεμπόδιση ελέγχου

  Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ελέγχει την Coca Cola 3E για παρεμπόδιση ελέγχου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπως είχε αποκαλύψει το Capital.gr με πρόσφατο δημοσίευμα του, θα κληθεί να διερευνήσει πιθανή παρεμπόδιση – δυσχέρανση έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού κατά τη διεξαγωγή επιτόπιου ελέγχου στην αγορά των μη αλκοολούχων ποτών. 

  Όπως έκανε γνωστό η Ανεξάρτητη Αρχή το μεσημέρι της Τετάρτης η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 24 Ιουλίου 2019. Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό της Αρχής, όπως αυτός ήταν αναρτημένος στον διαδικτυακό της τόπο, αρχικά η συνεδρίαση είχε ορισθεί για τις 16 Ιουλίου. 

  Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχής η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 24 Ιουλίου 2019 για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση των διατάξεων του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν.3959/2011, για παρακώλυση – δυσχέρανση έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού από την εταιρία COCA COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε. καθώς και από φυσικά πρόσωπα κατά τη διεξαγωγή αιφνιδιαστικού επιτόπιου ελέγχου, ο οποίος διενεργήθηκε από υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις 6.9.2016 και 7.9.2016 στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας COCA COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε., καθώς και σε υποκατάστημά της.

  Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της εισήγησης, κατά τη διάρκεια του ως άνω ελέγχου, σημειώθηκαν σειρά από περιστατικά, τα οποία συνιστούν, κατά την εισήγηση, παρεμπόδιση - δυσχέρανση του διενεργούμενου ελέγχου κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 39 παρ. 5 του Ν.3959/2011.

  Η εισήγηση προτείνει να αποφασισθεί η διαπίστωση της παράβασης και να επιβληθεί πρόστιμο, τόσο στην εταιρία COCA COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε., όσο και σε φυσικά πρόσωπα, τα οποία υπέχουν υποχρέωση πλήρους αποδοχής του ελέγχου και πλήρους συνεργασίας με τους ελεγκτές, με έμπρακτο τρόπο.

  Σημειώνεται πως η εισήγηση αφορά μόνο στη συγκεκριμένη συμπεριφορά των εμπλεκομένων μερών κατά τη διενέργεια του επιτόπιου ελέγχου την 6.9.2016 και 7.9.2016 και σε καμία περίπτωση δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργείται για πιθανές αντιανταγωνιστικές πρακτικές στον κλάδο των μη αλκοολούχων ποτών.

  H εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020