Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Ιουν-2019 14:25

  Αύξηση, αλλά και υψηλή μεταβλητότητα στην αξία των "εταιρειών κάνναβης"

  Αύξηση, αλλά και υψηλή μεταβλητότητα στην αξία των "εταιρειών κάνναβης"
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

  Τον τελευταίο χρόνο έχει παρατηρηθεί αύξηση, αλλά ταυτόχρονα και υψηλή μεταβλητότητα, στην αξία των εταιρειών που παράγουν προϊόντα βασισμένα στην κάνναβη για ιατρική χρήση. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πολλά κοινά στοιχεία με την "τρελή" εποχή όπου όλοι μιλούσαν για τα Bitcoins. Οι μετοχές της Tilray, που εισήλθε στο χρηματιστήριο τον Ιούλιο του 2018, αυξήθηκαν κατά περίπου 250%. Κατά τη διάρκεια του 2018, ο ανταγωνιστής της Canopy Growth σημείωσε επίσης αύξηση κατά περισσότερο από 25%.

  Τι κρύβεται όμως πίσω από την αύξηση των "εταιρειών κάνναβης"; Η κάνναβη είχε καταδικαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα από τους περισσότερους ανθρώπους στη δημόσια σφαίρα λόγω της ψυχοτρόπου επίδρασης που προκαλεί η τετραϋδροκανναβινόλη (THC). Εκτός από αυτό, το συγκεκριμένο φυτό περιλαμβάνει επίσης κανναβιδιόλη (CBD) και χάρη στον αυξανόμενο αριθμό ιατρικών ερευνών που περιγράφουν τη θετική της επίδραση σε πολλές ασθένειες, όπως στις ημικρανίες, τις επιληπτικές κρίσεις, τη νόσο Alzheimer και ορισμένους τύπους καρκίνου, και επίσης χάρη στη σταδιακή νομιμοποίησή της σε διάφορες χώρες του κόσμου, οι μετοχές των εταιρειών που επεξεργάζονται κάνναβη τείνουν προς τα πάνω, όπως δείχνει η ανάλυση του eTrader.

  Σε αντίθεση με τα προαναφερθέντα, οι μετοχές της Aurora Cannabis υποχώρησαν ελαφρώς σε σύγκριση με το τέλος του έτους, αλλά από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018  αυξήθηκαν κατά 192%. Παρόμοια εξέλιξη σημειώθηκε επίσης με τις μετοχές της Aphria, οι οποίες έχουν ενισχυθεί κατά 52% στο ίδιο χρονικό πλαίσιο.

  Οι εταιρείες κάνναβης και οι έντονες αυξανόμενες τάσεις τους έχουν επίσης αναβαθμιστεί από το γεγονός ότι η χρήση του φυτού για ψυχαγωγικούς λόγους έχει εγκριθεί από αρχές του έτους στην Καλιφόρνια και αργότερα, τον Οκτώβριο, και στον Καναδά. Η ζυθοποιία Corona έχει επίσης συμβάλει στην ευφορία των επενδυτών μέσω της διακήρυξή της ότι θα επενδύσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια στην Canopy Gowth. Το αμερικανικό δίκτυο  CNN ανέφερε επίσης πληροφορίες ότι αυτές οι εταιρείες θα φέρουν από κοινού στην αγορά ένα νέο ποτό κάνναβης. Ακόμη και η Coca-Cola εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο ανέφερε ότι σκέφτεται να παράγει ένα ποτό που περιλαμβάνει CBD.

  Σύμφωνα με την έκθεση του eTrader, το ενδιαφέρον των επενδυτών για αυτό τον νέο κλάδο φέρνει ένα νέο κύμα και ώθηση στις μετοχές των εταιρειών κάνναβης, ενώ η εξέλιξή τους συνεχίζεται σε μαύρους αριθμούς και το 2019. Η αξία της Canopy Growth στη χρηματιστηριακή αγορά έχει αυξηθεί κατά 40% από τον Ιανουάριο και τώρα έχει οριστεί μόλις κάτω από 55 CAD (42 USD) για μία μετοχή. Τα αποθέματα της Aphria έχουν βελτιωθεί κατά 20% στο ίδιο χρονικό πλαίσιο και τώρα έχουν οριστεί γύρω στα 9 USD για μία μετοχή. Η αξία της Aurora Cannabis αυξήθηκε ακόμη κατά 74%, φθάνοντας τα 11 CAD (8 USD) για μία μετοχή.

  Ωστόσο, οι μετοχές της Tilray αποδυναμώθηκαν κατά 48 USD από τις αρχές του 2019 και τώρα αποτιμώνται γύρω στα 37 USD για μία μετοχή. Από μία μακροπρόθεσμη ματιά, εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή κέρδους - όταν εισήλθαν στο χρηματιστήριο τον Ιούλιο του 2018, τα αποθέματά τους αποτιμήθηκαν σε λίγο πάνω από 22 USD για 1 μετοχή. Και αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι όλων των εταιρειών που είναι διαθέσιμες για αγορά.

  Ακόμα και ETF (Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια) κάνναβης είναι διαθέσιμα στην αγορά, όπως για παράδειγμα το Horizons Marijuana Life Sciences Index και το Redwood Marijuana Opportunities Fund, των οποίων οι αξίες εκτιμιούνται εκατομμύρια δολάρια. Είναι διαθέσιμα για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα και δεσμεύονται με αποτίμηση υψηλού κινδύνου.

  Από μία μακροπρόθεσμη ματιά, η κάνναβη αντιπροσωπεύει μια ενδιαφέρουσα επένδυση, ιδιαίτερα επειδή η δυναμικότητά της εξακολουθεί να βρίσκεται υπό αξιολόγηση, η χρήση της εξαπλώνεται και το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στην κατεύθυνσή της. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μπορεί αποτελεσματικά να αναστέλλει τον πόνο και δρα ως αντιφλεγμονώδες φάρμακο.

  Η επίδραση του φυτού στον ανθρώπινο οργανισμό δεν είχε αναλυθεί επαρκώς τα προηγούμενα χρόνια, αλλά σήμερα προκύπτουν πολλές νέες μελέτες και τα αποτελέσματά τους μιλούν υπέρ αυτού του αμφιλεγόμενου φυτού. Η χρήση κάνναβης είναι απολύτως νόμιμη σε πολλές χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ισπανία, την Ουρουγουάη ή τη Βόρειο Κορέα. Εκτός αυτού, η ιατρική χρήση κάνναβης επιτρέπεται εξ ολοκλήρου στις περισσότερες χώρες της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, αν και οι νόμοι μπορεί να διαφέρουν.

  Αν στο εγγύς μέλλον δεν υπάρξει αρνητικό θεμέλιο, το οποίο θα μπορούσε να αναστείλει την τρέχουσα εξέλιξη, οι μετοχές των εταιρειών κάνναβης θα εξακολουθούν να ευδοκιμούν, και σε περίπτωση που γίνει μια σημαντική ανακάλυψη, οι μετοχές μπορούν να φτάσουν ακόμη και σε υψηλότερες τιμές.

  Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο παρέχονται μόνο για λόγους συζήτησης και δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως επενδυτικές συμβουλές. Σε καμία περίπτωση αυτές οι πληροφορίες δεν αποτελούν σύσταση για αγορά ή πώληση τίτλων. 

  Προειδοποίηση κινδύνου: Τα CFD είναι πολύπλοκα χρηματοοικονομικά μέσα και ενέχουν υψηλό βαθμό κινδύνου πολύ γρήγορης απώλειας χρημάτων λόγω μόχλευσης. Το 76,59% των λιανικών λογαριασμών επενδυτών χάνουν χρήματα όταν πραγματοποιούν συναλλαγές σε CFD με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να αναλογιστείτε αν κατανοείτε τον τρόπο λειτουργίας των CFD και αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να διακινδυνεύσετε να χάσετε τα χρήματά σας.

  Ανώτερος Αναλυτής eTrader

  Η εταιρεία eTrader παρέχει ολοκληρωμένες παγκόσμιες επενδυτικές υπηρεσίες. Η προσπάθεια μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας την ευκαιρία να διαπραγματεύονται Forex και CFD. Η προτεραιότητα της eTrader είναι η ασφάλεια των πελατών της. Για τον λόγο αυτό έχουμε συμμορφωθεί με τα υψηλά πρότυπα προστασίας όπως εφαρμόζονται στην Οδηγία για τις Ευρωπαϊκές Αγορές Χρηματοοικονομικών Μέσων (MiFID) και τους αυστηρούς κανονισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

  Η eTrader είναι το καταχωρημένο εμπορικό όνομα της GoldenburgGroupLimited, μιας επενδυτικής εταιρείας της Κύπρου (CIF) η οποία εποπτεύεται και ρυθμίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC) με αριθμό αδείας 242/14. 
  Για περισσότερες πληροφορίες: https://etrader.eu/el/


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων