Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 08-Ιουν-2019 12:16

  Παράταση στο σίριαλ Euromedica – Farallon

  Παράταση στο σίριαλ Euromedica – Farallon
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις 27 Ιουνίου θα οριστικοποιηθούν, εκτός νέου απροόπτου, οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα στη Euromedica.

  Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση, μετά από αίτημα της Farallon Capital, με κύρια θέματα συζήτησης την ανάκληση όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Euromedica, την εκλογή νέου ΔΣ, καθώς και την εκλογή νέων μελών της επιτροπής ελέγχου, ανεβλήθη.

  Όπως έγινε γνωστό στους παρευρισκόμενους, η αναβολή ήταν αποτέλεσμα αιτήματος που κατέθεσε η πλευρά Λιακουνάκου, η οποία ήλεγχε τη Euromedica μέσω της Axon Συμμετοχών (κατέχει ποσοστό 47% της Euromedica), η οποία τελεί υπό ειδική διαχείριση.

  Το ίδιο συνέβη και στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της Euromedica που συγκλήθηκε έπειτα από αίτημα της πλευράς Λιακουνάκου, με θέμα συζήτησης την αύξηση κεφαλαίου ύψους 60 εκατ. ευρώ.

  Αμφότερες οι γενικές συνελεύσεις έχουν προγραμματιστεί να συγκληθούν στις 27 Ιουνίου 2019 και, εάν δεν υπάρξει κάποιου είδους νομικής φύσεως εξέλιξη, θεωρείται ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

  Η εν εξελίξει διαδικασία είναι κρίσιμη για το μέλλον της Euromedica δεδομένου ότι η Healthcare Investors, που ελέγχεται από τη Farallon Capital, κατέχει πλέον ποσοστό 17,5% της εισηγμένης, έχοντας εξαγοράσει στα τέλη του 2017 δάνεια ονομαστικής αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ, εκ των συνολικά 400 εκατ. τραπεζικών υποχρεώσεων του ομίλου.

  Επιπλέον, σημειώνεται, έχουν απορριφθεί τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η πλευρά Λιακουνάκου από την Axοn Holdings, η οποία ζητούσε να αρθεί το δικαίωμα του ειδικού διαχειριστή να εκπροσωπήσει την εταιρεία και να ασκήσει τα δικαιώματα ψήφου που αναλογούν στο 47% στις επικείμενες έκτακτες γενικές συνελεύσεις. Εφόσον ο ειδικός διαχειριστής ταχθεί υπέρ του αιτήματος της Farallon για αλλαγή διοικητικού συμβουλίου, οι δύο πλευρές συγκεντρώνουν αθροιστικά άνω του 65% του μετοχικού κεφαλαίου.

  Υπενθυμίζεται πως έχει προηγηθεί απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, με την οποία έγινε δεκτό το αίτημα της τράπεζας Πειραιώς για υπαγωγή της Axon Holdings, συμφερόντων Θωμά Λιακουνάκου, σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, που ανοίγει τον δρόμο για τη ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων, όπου βασικό asset αποτελεί το 47,6% των μετοχών της Euromedica.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων