Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Ιουν-2019 17:24

  Θ. Φέσσας: Εφαρμογή των κανόνων Εταιρικής Διακυβέρνησης χωρίς παρεκκλίσεις

  Θ. Φέσσας: Εφαρμογή των κανόνων Εταιρικής Διακυβέρνησης χωρίς παρεκκλίσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πρόθεση του ΣΕΒ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την προώθηση πιο σύγχρονων κανόνων Εταιρικής Διακυβέρνησης εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Θεόδωρος Φέσσας κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου Εθνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ).

  Το νέο ΕΣΕΔ αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του ΣΕΒ με τα Ελληνικά Χρηματιστήρια, την Ένωση Τραπεζών και την Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας του Δημοσίου, με βασική αποστολή την ενίσχυση της κουλτούρας εταιρικής διακυβέρνησης σε εισηγμένες και μη επιχειρήσεις, μέσα από στοχευμένες δράσεις εκπαίδευσης, αλλά και βελτίωσης του πλαισίου ρύθμισης και αυτορρύθμισης.

  "Ο ΣΕΒ υποστηρίζει σθεναρά την εφαρμογή των κανόνων Εταιρικής Διακυβέρνησης. Έχουμε δυστυχώς παραδείγματα κάποιων επιχειρήσεων που δεν ακολούθησαν τους κανόνες αυτούς και βρέθηκαν στη δίνη σκανδάλων. Αυτό υποχρεώνει όλους μας να εφαρμόζουμε τους κανόνες χωρίς παρεκκλίσεις”, σημείωσε ο κ. Θ. Φέσσας.

  Όπως πρόσθεσε: "Από την πλευρά μας θα επιδιώξουμε δύο πράγματα: Πρώτον, να απαιτήσουμε την εγκαθίδρυση στις εποπτικές αρχές αποτελεσματικών ελεγκτικών μηχανισμών που σήμερα, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι δεν υπάρχουν. Δεύτερον, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την προώθηση πιο σύγχρονων κανόνων, την παροχή υλικού και οδηγιών για τη σωστή εφαρμογή τους, και την εκπαίδευση των στελεχών των εισηγμένων εταιρειών. Για τον σκοπό αυτό θα συνεργαστούμε στενά με τους εταίρους μας στο ΕΣΕΔ και με τα μέλη μας”.

  Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ότι "κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης είναι σκόπιμο να υιοθετούνται και από τις μη εισηγμένες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα όταν δανείζονται από τις Τράπεζες. Θα εργαστούμε για να εκσυγχρονίσουμε το Σχέδιο Κώδικα Μη Εισηγμένων που είχε παρουσιαστεί από το ΕΣΕΔ το 2016, ώστε να προωθηθεί η υιοθέτησή του στην αγορά”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων