Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Μαϊ-2019 20:21

  Υπερδιπλασιασμός καταθέσεων και αύξηση χορηγήσεων από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας

  Υπερδιπλασιασμός καταθέσεων και αύξηση χορηγήσεων από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο με τίτλο "Ηθική Τραπεζική και Επιχειρηματική Ανάπτυξη" που διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Αθήνα, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ηθικών και Εναλλακτικών Τραπεζών, FEBEA. 

  Όπως δήλωσε ο κ. Γεώργιος Μπούκης, πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών μέσα στην κρίση, κάτι που αποδεικνύεται από την αύξηση των καταθέσεων και των χορηγήσεων. Ο κ. Μπούκης τόνισε ότι στα 21 χρόνια που λειτουργεί, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας στηρίζει έμπρακτα την τοπική κοινωνία, ενώ δεν έλαβε ποτέ βοήθεια από το κράτος και διαθέτει υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας. Όπως εκτίμησε, "η ηθική τραπεζική μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στον περιορισμό μιας νέας παγκόσμιας κρίσης". 

  "Η ηθική τραπεζική είναι η διαφορά μεταξύ του τι έχεις δικαίωμα να κάνεις με το τι είναι σωστό να κάνεις", δήλωσε από την πλευρά του, ο κ. Παναγιώτης Τουρναβίτης, Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας, παραθέτοντας εντυπωσιακά στοιχεία για την πορεία της τράπεζας στα χρόνια της κρίσης. Σύμφωνα με τον κ. Τουρναβίτη, η τράπεζα-πρότυπο του νομού Καρδίτσας κατάφερε μέσα στην κρίση να αυξήσει τις καταθέσεις των πελατών και να συνεχίσει να δίνει δάνεια, όταν το τραπεζικό σύστημα εμφάνιζε για διαδοχικά έτη αρνητικούς ρυθμούς πιστωτικής επέκτασης και εκροές καταθέσεων. 

  Ειδικότερα, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας υπερδιπλασίασε τις καταθέσεις στα 9,45 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2018, έναντι 4,1 εκατ. ευρώ το 2009, παρά τα δύο "bank run" που σημειώθηκαν το 2012 και το 2015, ενώ αύξησε τις χορηγήσεις δανείων στα 70,5 εκατ. ευρώ το 2018, από 38,1 εκατ. ευρώ το 2009. 

  Παράλληλα, η τράπεζα αύξησε τα υποκαταστήματά της για να δείξει στους πολίτες του νομού Καρδίτσας, που έβλεπαν τις συστημικές τράπεζες να κλείνουν, ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Όπως τόνισε ο κ. Τουρναβίτης, η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας πέτυχε γιατί εργάστηκε για το καλό των μελών της, τα οποία αυξήθηκαν κατά 122% την περίοδο 2009-2018, και της κοινωνίας, εφαρμόζοντας πολιτικές διαφάνειας και με γνώμονα το συμφέρον του πελάτη και όχι την παραγωγή υπερκέρδους. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ