Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Μαϊ-2019 17:08

  Στροφή των επιχειρήσεων προς ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα

  Στροφή των επιχειρήσεων προς ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

  Παρά την κρίση των τελευταίων ετών, παρατηρείται ότι ο αριθμός των εργαζομένων που μετέχει σε ομαδικά ασφαλιστικά προγράμματα αυξάνεται ετησίως, κατά 10% περίπου: από 720.000 εργαζόμενους το 2012, σε 800.000 το 2017.

  Η εξήγηση είναι απλή. Οι παροχές που διασφαλίζουν τα εν λόγω συμβόλαια συνιστούν πλέον ένα ιδανικό αντιστάθμισμα στο περιβάλλον ανασφάλειας που προκαλεί η υποχρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό έχει ως συνέπεια, την δραστική συρρίκνωση των παροχών που αυτή προσφέρει.

  Ουσιαστικά, οι εταιρείες ανά την Ελλάδα ανάγουν την εν λόγω ανασφάλεια σε "ευκαιρία" και προχωρούν στη σύναψη ομαδικών προγραμμάτων υγείας και σύνταξης με σκοπό, όχι μόνο την διακράτηση αλλά και την προσέλκυση των καλύτερων στελεχών της αγοράς, αλλά και την ανύψωση του ηθικού του προσωπικού. Και τούτο με ένα χαμηλότερο κόστος από αυτό που θα επωμίζονταν αν επέλεγαν εναλλακτικά να παρέχουν υψηλότερους μισθούς. 
   

  Τα συνταξιοδοτικά προγράμματα οδηγούν την ανάπτυξή ομαδικών

  Μέχρι πρότινος, η κατηγορία των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων ήταν σχετικά άγνωστη στην ελληνική αγορά. Τα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα είναι αυτά που κρύβονται πίσω από την δυναμική ανάπτυξη των ομαδικών ασφαλίσεων των τελευταίων ετών. Τα εν λόγω προγράμματα, θεωρούνται σαν γέφυρα μεταξύ του σημερινού αναδιανεμητικού  συστήματος και της ανάγκης για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου ασφαλιστικού συστήματος τριών πυλώνων.

  Πολλά τα πλεονεκτήματα

  Ουσιαστικά τα ομαδικά συνταξιοδοτικά συμβόλαια μειώνουν σημαντικά το αίσθημα της ανασφάλειας και δημιουργούν παράλληλα, ένα ξεχωριστό περιβάλλον εργασίας. Παύουν πλέον να αποτελούν μία παροχή- προνόμιο για "λίγους" και μετεξελίσσονται σε ένα μέσο "έξυπνης" αποταμίευσης. 

  Επιπλέον, αποτελούν σύγχρονο "εργαλείο" δημιουργίας θετικού εργασιακού περιβάλλοντος, βελτιώνουν το κύρος και τη φήμη της επιχείρησης στην αγορά. Τέλος,, προσφέρουν φοροαπαλλαγή εισφορών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν. 4172/2013, άρθρο 14, παράγραφος ι).

  Απόδοση 7,1% από την Eurolife ERB Ασφαλιστική

  Η Eurolife ERB Ασφαλιστική διευρύνει την παρουσία της στην αγορά των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Έχει ως συγκριτικό πλεονέκτημα όχι μόνο την μεγάλη εμπειρία  που διαθέτει σε αυτό το τομέα, αλλά και το εξαιρετικό ιστορικό αποδόσεων που έχει τα τελευταία χρόνια καθώς : ο μέσος όρος ετήσιας απόδοσης  στα έτη 2011 – 2018 ανέρχεται σε 7,1%.

  Το όφελος από ένα ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα είναι μεγάλο. Γίνεται φανερό στο παράδειγμα που δίνει η Eurolife ERB.

  Μιλώντας με παραδείγματα: Έστω ότι οι μικτές μηνιαίες αποδοχές ενός εργαζομένου (έγγαμος με ένα παιδί) ανέρχονται σε 2.000 ευρώ και οι καθαρές του μηνιαίες αποδοχές ανέρχονται σε 1.415 ευρώ και  η εταιρεία του έχει επιλέξει ένα πρόγραμμα στο οποίο συνεισφέρει τόσο η ίδια όσο και ο εργαζόμενος της, με ένα ποσό που ισούται με το 3% το μικτών του αποδοχών. Επιπρόσθετα,  αν υποθέσουμε ότι το 100% των εργοδοτικών εισφορών θα καταβληθεί στο τέλος της πρώτης δεκαετίας και η ετήσια απόδοση του ομαδικού συνταξιοδοτικού προγράμματος είναι κατά μέσο όρο στο 4%, τότε στο τέλος της δεκαετίας, ο εργαζόμενος θα έχει συγκεντρώσει στον ατομικό λογαριασμό του 20.789 ευρώ, έχοντας απωλέσει από τις καθαρές αποδοχές του μόνο 5.124 ευρώ. 

  eurolife

  eurolife 2

  Η επιλογή ενός ομαδικού συνταξιοδοτικού προγράμματος, είναι μια σύνθετη διαδικασία. Για αυτό και τα προγράμματα της Eurolife ERB Ασφαλιστικής, προσαρμόζονται στις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε εταιρείας και είναι ευέλικτα, τόσο στο σχεδιασμό τους, όσο και στους κανόνες λειτουργίας τους

  Οι διαθέσιμες επιλογές είναι πολλές. Κανένα ομαδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της Eurolife ERB Ασφαλιστικής δεν είναι το ίδιο.

  Επιλογές ομαδικής Ασφάλισης από την Eurolife ERB Ασφαλιστική

  Επιλογές χρηματοδότησης:

  • Εισφορά Εργοδότη

  • Εισφορά Εργοδότη και υποχρεωτική Εισφορά Εργαζομένου

  • Εισφορά Εργοδότη και Εθελοντική εισφορά Εργαζομένου

  • Εθελοντική εισφορά Εργαζομένου

  Επιλογές επενδυτικής στρατηγικής:

  • Εγγύηση Επιτοκίου

   

  • Ειδικά Μεταβλητά Κεφάλαια Fund of Funds Life Cycle ή Αμοιβαία Κεφάλαια

  Επιλογές θεμελίωσης δικαιώματος για εισφορές Εργοδότη:

  • Συνήθως αποκτάται το δικαίωμα θεμελίωσης δικαιώματος, μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 3-5 ετών

  • Το 100% τον εργοδοτικών εισφορών καταβάλλεται συνήθως στο τέλος της πρώτης δεκαετίας ή αργότερα, ανάλογα με την εκάστοτε εταιρική φιλοσοφία

  Λοιπές επιλογές:

   

  • Ποσοστό και περίοδος αναμονής για τη μερική εξαγορά εισφορών Μελών / Eργοδότη

   

  • Μηνιαία ενημέρωση του ατομικού λογαριασμού, κάθε μέλους του προγράμματος με e-statement.


  Με τη σφραγίδα του ομίλου Fairfax

  Τα ομαδικά συνταξιοδοτικά με την υπογραφή της Eurolife ERB Ασφαλιστικής έχουν ένα μεγάλο "ατού". Η εταιρεία διαθέτει εξειδικευμένα και άριστα καταρτισμένα στελέχη επενδύσεων. 

  Υποστηρίζονται από την εμπειρία και φιλοσοφία του διεθνούς επενδυτικού ομίλου Fairfax (64 δισ. ευρώ κεφάλαια υπό διαχείριση) στον οποίο ανήκει η εταιρεία. Είναι τα ίδια αυτά στελέχη που τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει αποδόσεις που ξεπερνούν το 7%, μέσα από τη διαχείριση κεφαλαίων, ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

  Αποτελεί τα τελευταία χρόνια, μια από τις πρώτες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα στην παραγωγή ασφαλίστρων συνταξιοδοτικών προγραμμάτων. Παρουσιάζει τον τελευταίο χρόνο αύξηση νέων πωλήσεων ομαδικών συμβολαίων σύνταξης και υγείας κατά 470,37%

  Επίσης, επενδύει ουσιαστικά στον τομέα της τεχνολογίας (πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ το 2018) με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών και τη βελτιστοποίηση της επικοινωνίας και διαχείρισης των αιτημάτων των πελατών της.
    
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ