Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Μαϊ-2019 11:01

  "Κλειδώνει" το deal του ομίλου Στέγγου με το Fortress

  "Κλειδώνει" το deal του ομίλου Στέγγου με το Fortress
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Σε συμφωνία χρηματοδότησης, με 50 εκατ. ευρώ, της Τεχνική Ολυμπιακή από το Fortress, έχουν καταλήξει η τεχνική εταιρεία του ομίλου Στέγγου με το αμερικανικό private equity fund Fortress Investment Group LLC. Αυτή περιλαμβάνει την έκδοση 18μηνου ομολογιακού δανείου με περίοδο χάριτος, ενάμιση έτους-όση θα είναι η διάρκεια του ομολογιακού- ως προς την αποπληρωμή των τόκων. Οι τόκοι, που θα αντιστοιχούν σε επιτόκιο της τάξης του 10%, αναμένεται να αποπληρωθούν στην λήξη του δανείου.

  Στη συμφωνία χρηματοδότησης από το Fortress ρόλο έχει και η Alpha Bank που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους δανειστές της Τεχνική Ολυμπιακή.

  Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτή τη στιγμή, η συμφωνία καταρτίζεται, ενώ το ζητούμενο είναι να πέσουν οι υπογραφές μέσα στο καλοκαίρι, ενδεχομένως, πριν από τις εκλογές της 7 Ιουλίου.

  Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr παρότι Fortress και Τεχνική Ολυμπιακή κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού, οι εκατέρωθεν συζητήσεις είχαν "παγώσει" ελλείψει συμφωνίας σε σειρά ζητημάτων. Εν τέλει, οι διαφορές γεφυρώθηκαν γρήγορα -αφορούσαν μεταξύ άλλων στο χρόνο αποπληρωμής του επιτοκίου του ομολόγου-και πλέον, στην αγορά αναμένουν να πέσουν οι υπογραφές για να επικυρωθεί η συμφωνία.

  Τα μεγέθη

  Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του 2018, το κυκλοφορούν ενεργητικό (36,7 εκατ. ευρώ) είναι χαμηλότερο από τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις (72,7 εκατ. ευρώ) της Τεχνική Ολυμπιακή, με αποτέλεσμα το κεφάλαιο κίνησης να είναι αρνητικό. Ποσό ύψους 28 εκατ. ευρώ αφορά βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις από τις οποίες περίπου 24 εκατ. ευρώ αναμένεται να εξοφληθούν με την υπογραφή της σύμβασης αναχρηματοδότησης με μεγάλο οργανισμό του εξωτερικού, όπως αναφέρει η εισηγμένη στην ετήσια οικονομική έκθεσή της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ