Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Μαϊ-2019 15:09

  Από Ιούλιο οι χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ

  Από Ιούλιο οι χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην επιβολή χρεώσεων για τις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτήν που τηρούν λογαριασμό, προχωρούν οι τράπεζες τον Ιούλιο. Το ύψος των χρεώσεων θα διαμορφώνεται αναλόγως του ποσού της ανάληψης και θα κινείται από 2 έως 3 ευρώ. 

  Την προοπτική της επιβολής χρεώσεων στις αναλήψεις μετρητών είχε αποκαλύψει το Capital.gr με δημοσίευμά του στις 9 Μαΐου, καθώς το θέμα είχε συζητηθεί και αποφασιστεί την προηγουμένη σε συνεδρίαση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

  Όπως έγραφε το Capital.gr, η απόφαση των τραπεζών για την επιβολή χρεώσεων έγκειται στη χρήση του δικτύου των ATMs τραπεζών από μη πελάτες τους και στην ίση μεταχείριση με τους Ευρωπαίους πολίτες. Προφανώς δε, σχετίζεται με το υψηλό κόστος συντήρησης του δικτύου των ATMs (συντήρηση, κόστος εφοδιασμού, χρηματαποστολές, αποκατάσταση από βανδαλισμούς), αλλά και με την επιδιωκόμενη αύξηση των εσόδων των τραπεζών μέσω της αύξησης των προμηθειών. Σημειώνεται ότι οι προμήθειες που εισπράττουν σήμερα οι τράπεζες από τις χρεώσεις στη χρήση του δικτύου των ATMs τους ανέρχονται σε περίπου 30 εκατ. ευρώ.

  Οι νέες χρεώσεις αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις 20 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι η χρέωση βασίζεται στον Κανονισμό 924/2009 της Ε.Ε. που ορίζει ότι οι τράπεζες υποχρεούνται να εφαρμόζουν ενιαία τιμολόγηση στους πελάτες τους οπουδήποτε στην Ευρώπη.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ