Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιουν-2019 12:30

  Το Slack επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αγοράσει τις μετοχές του από το ντεμπούτο του

  Το Slack επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αγοράσει τις μετοχές του από το ντεμπούτο του
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 

  Μια από τις πιο δημοφιλείς προσφορές μεριδίου μετοχών, το Slack, είναι πιθανό να βγει στις αγορές σε λίγες εβδομάδες. Μετά την Uber και την LYFT, όπου μόνο η τελευταία πέτυχε μέχρι στιγμής, άλλο ένα αγαπημένο brand τεχνολογίας βγαίνει στις αγορές. Οι μετοχές θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με τον κωδικό "WORK". 

  Γιατί οι παρατηρητές της αγοράς και οι αναλυτές είναι τόσο ενθουσιασμένοι να σχολιάσουν αυτή την Αρχική Δημόσια Διάθεση Μετοχών (IPO); Σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή του eTrader, Δημήτρη Γκομούζα, τώρα υπάρχει ένας αέρας αλλαγής. "Μετά την αποτυχία της Uber να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των επενδυτών, η χρηματοπιστωτική κοινότητα εντοπίζει μοναδικές προτάσεις στη στρατηγική του Slack", εξηγεί ο Δημήτρης Γκομούζας.

  Το Slack, μια δημοφιλής πλατφόρμα messaging σε περιβάλλον εργασίας, αναπτύσσεται ταχύτατα στον τομέα των εταιρικών πελατών. "Οι ιδρυτές δημιούργησαν το Slack επειδή ήταν απογοητευμένοι με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Έτσι, επαναπροσδιόρισαν την εμπειρία, με έμφαση στα ομαδικά κανάλια – όχι τη μεμονωμένη αλληλογραφία", όπως περιγράφει το Forbes την ιδέα πίσω από το Slack. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Slack είχε λάβει κατά το παρελθόν αρκετές προτάσεις εξαγοράς από εταιρείες κολοσσούς, όπως η Microsoft ή η Salesforce. "Επιπλέον, το Slack τοποθετείται όχι μόνο ως ανταγωνιστής τους, αλλά αυτή η έξυπνη εφαρμογή συνεργασίας κατευθύνεται προς αγορές που η Google ή ακόμα και το Facebook προσπαθούν να καταλάβουν", σχολιάζει ο Γκομούζας στην ανάλυση του eTrader.

  Μεταξύ των επενδυτών του Slack υπάρχουν κορυφαίοι παίκτες, όπως η Accel Partners (24%), η Andreessen Horowitz (13,3%) και η Softbank (7,3%). Επιπλέον, οι συνιδρυτές διατηρούν ουσιαστικό μερίδιο: ο Stewart Butterfield κατέχει το 8,6% της μετοχής και ο Cal Henderson το 3,4%. Και οι δύο κατέχουν μετοχές με δικαίωμα ψήφου (supervoting shares), ωστόσο υπάρχει μια πρόβλεψη λήξης για αυτό, σημειώνει το Forbes.

  Οι περισσότερες εταιρείες χρησιμοποιούν εταιρείες της Wall Street για να διευκολύνουν μια δημόσια προσφορά. Αλλά το Slack ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση από τη συνηθισμένη: ανακοίνωσε μια απευθείας εισαγωγή. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι δεν θα χρειαστεί να δαπανηθούν μεγάλες αμοιβές στη Wall Street, αλλά επιτρέπει επίσης σε οποιονδήποτε να αγοράσει μετοχές από το ντεμπούτο της.

  Σύμφωνα με το Reuters, η Slack Technologies Inc, ο ιδιοκτήτης της εφαρμογής, δήλωσε ότι αναμένει να συγκεντρώσει 196,5 εκατομμύρια δολάρια σε αυτή την άμεση εισαγωγή των κοινών μετοχών κατηγορίας Α στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

  Η εταιρεία έχει καταγράψει περίπου 117 εκατομμύρια δολάρια από τις μετοχές κατηγορίας Α, οι οποίες είναι μια εκτίμηση για τον αριθμό των μετοχών που θα χρειαστούν όταν θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της μετοχής.

  Αποποίηση ευθύνης: Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο παρέχονται μόνο για λόγους συζήτησης και δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως επενδυτικές συμβουλές. Σε καμία περίπτωση αυτές οι πληροφορίες δεν αποτελούν σύσταση για αγορά ή πώληση τίτλων.

  Αν ενδιαφέρεστε για εμπορικά μέσα όπως μετοχές, εμπορεύματα, δείκτες και forex, επισκεφτείτε το eTrader  για να μάθετε περισσότερα. Παρέχουμε ολοκληρωμένες παγκόσμιες επενδυτικές υπηρεσίες. Οι νέοι επενδυτές θα βρουν την ευχάριστη και φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα MetaTrader 5, ενώ οι πιο έμπειροι επενδυτές θα βρουν όλα τα προηγμένα διαδραστικά εργαλεία που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν.

  Η προτεραιότητα της eTrader είναι η ασφάλεια των πελατών της. Για τον λόγο αυτό έχουμε συμμορφωθεί με τα υψηλά πρότυπα προστασίας όπως εφαρμόζονται στην Οδηγία για τις Ευρωπαϊκές Αγορές Χρηματοοικονομικών Μέσων (MiFID) και τους αυστηρούς κανονισμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

  Η eTrader είναι το καταχωρημένο εμπορικό όνομα της GoldenburgGroupLimited, μιας επενδυτικής εταιρείας της Κύπρου (CIF) η οποία εποπτεύεται και ρυθμίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CySEC) με αριθμό αδείας 242/14

  Προειδοποίηση κινδύνου: Τα CFD είναι πολύπλοκα χρηματοοικονομικά μέσα και ενέχουν υψηλό βαθμό κινδύνου πολύ γρήγορης απώλειας χρημάτων λόγω μόχλευσης. Το 76,59% των λιανικών λογαριασμών επενδυτών χάνουν χρήματα όταν πραγματοποιούν συναλλαγές σε CFD με αυτόν τον πάροχο. Θα πρέπει να αναλογιστείτε αν κατανοείτε τον τρόπο λειτουργίας των CFD και αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να διακινδυνεύσετε να χάσετε τα χρήματά σας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων