Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Μαϊ-2019 14:00

  Τουριστική επένδυση 30 εκατ. ευρώ στα Λουτρά Ελευθερών στην Καβάλα

  Τουριστική επένδυση 30 εκατ. ευρώ στα Λουτρά Ελευθερών στην Καβάλα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται η τουριστική επένδυση της KNC Α.Ε., το Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, στα Λουτρά Ελευθερών. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της επένδυσης πραγματοποιήθηκε σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 18 Μαΐου στην Καβάλα.

  Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η  επένδυση των Λουτρών Ελευθερών μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία στρατηγική επένδυση διότι αλλάζει τα δεδομένα του τουριστικού χάρτη της Β. Ελλάδας, τόσο γεωγραφικά όσο και ποιοτικά. Επίσης,  καλύπτει όλους τους στόχους των τουριστικών κατευθύνσεων της χώρας, όπως του τουρισμού 365 μέρες το χρόνο, της ευεξίας και γενικά του εναλλακτικού τουρισμού.

  Η επένδυση με ορίζοντα ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης το καλοκαίρι του 2021, είναι ο πρώτος σταθμός της KNC στον κλάδο του τουρισμού. Δημιουργεί για την περιοχή 200 μόνιμες θέσεις εργασίας που θα φτάσουν τις 500 στην φάση κατασκευής και 700 έμμεσες.

  Η επένδυση που θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ θα αναπτυχθεί σε έκταση 35 στρεμμάτων την οποία έχει μισθώσει η εταιρεία ύστερα από διαγωνισμό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Η KNC A.E. για το Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort, σύναψε συμφωνία με την εταιρεία Inova Hospitality.

  "Στην KNC έχουμε πάρει τη στρατηγική απόφαση να επενδύσουμε στο μέλλον του ελληνικού τουρισμού, όχι ευκαιριακά αλλά θέτοντας τον πήχη ψηλότερα. Με στρατηγικό στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο για την Καβάλα, την Δράμα και την ευρύτερη περιοχή ενώνουμε τις διαδρομές πολιτιστικού ενδιαφέροντος και τα αξιοθέατα με σημείο αναφοράς το Elefthere Spa Resort, μία βιώσιμη τουριστική επένδυση", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της KNC Α.Ε. Νικόλαος Χαρακίδης κατά την διάρκεια παρουσίασης της επένδυσης.

  Από τα 785 στρέμματα, όπως αναφέρεται, θα αξιοποιηθούν σε πρώτη φάση τα 35 στρέμματα, με οικοδομήσιμα 22.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ ο Νόμος  ως Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα, δίνει τη δυνατότητα κάλυψης συνολικά  117.000 τ.μ. Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει τη δημιουργία 155 δωματίων, εκ των 12 θα είναι πολυτελείς βίλες 100-150 τ.μ. και το 35% σουίτες.

  Στην κατασκευή των κτιρίων θα χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά τα οικολογικά υλικά για την ενέργεια και την ανάπτυξη του χώρου. Το 40% των δωματίων θα έχουν και ατομικές πισίνες.

  Η λουτρόπολη που θα δημιουργηθεί, θα λειτουργήσει όλο το χρόνο ως All-Inclusive Luxury Resort, που θα αξιοποιήσει και τα 5 υπάρχοντα κτίρια, που θα παραμείνουν θυμίζοντας τη διαχρονικότητα του τόπου. Υπάρχουν 6 πηγές που θα χωριστούν σε δύο ομάδες, με συνολική ποσότητα ιαματικού νερού 275 κυβικών μέτρων την ώρα.  Δυνατότητα χρήσης των ιαματικών νερών, θα έχουν όλοι οι πολίτες, που δεν επιθυμούν διαμονή, με ειδικά τιμολογιακά πακέτα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ