Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Μαϊ-2019 18:08

  Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε ο φοιτητικός διαγωνισμός της KPMG "Ace the Case"

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις 9 και 10 Μαΐου 2019, στα κεντρικά γραφεία της στην Αγία Παρασκευή, η KPMG υποδέχθηκε 24 φοιτητές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, οι οποίοι μέσω της ομαδικής προσπάθειας και της δημιουργικής σκέψης έδωσαν λύση σε ένα "αληθινό case study" από τον κόσμο των επιχειρήσεων. 

  Ο φοιτητικός διαγωνισμός Ace the Case αφορά σε ένα διαδραστικό διήμερο, το οποίο υλοποιούν στελέχη της KPMG με διεθνή εμπειρία, βοηθώντας τους φοιτητές να ενδυναμώσουν τις αναλυτικές τους ικανότητες χρησιμοποιώντας πραγματικά επιχειρησιακά σενάρια, όπως επίσης και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην παρουσίαση ιδεών και λύσεων. Ο βασικός στόχος του διαγωνισμού για τη φετινή χρονιά ήταν να δώσει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο των professional services μέσω του διήμερου workshop με θέμα "Business Case Analysis and Presentation Skills”, καθώς και να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους στη δημιουργία και ανάλυση business plans, στη διαχείριση του χρόνου, στην ομαδικότητα και στις τεχνικές επικοινωνίας και παρουσίασης.

  Την πρώτη μέρα ο Θανάσης Μπενέκος, Senior Manager της KPMG παρουσίασε και ανέλυσε στους συμμετέχοντες του διαγωνισμού ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πραγματικό business case, ενώ λίγο αργότερα τη σκυτάλη πήρε ο Απόστολος Παλάσκας, Senior Manager της KPMG, ο οποίος έδωσε χρήσιμα tips στους φοιτητές για το πως μπορούν να αναπτύξουν τεχνικές επικοινωνίας και παρουσίασης δημιουργικών προτάσεων.

  Τη δεύτερη μέρα ξεκίνησε το διαγωνιστικό μέρος του Ace the Case, με τις έξι ομάδες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με στόχο τη λύση ενός πραγματικού επιχειρησιακού προβλήματος και να υλοποιούν όλα όσα έμαθαν την πρώτη ημέρα του workshop.

  Η νικήτρια ομάδα του φετινού διαγωνισμού με την πιο εύστοχη ιδέα και την καλύτερη παρουσίασή της φέρει το όνομα "The Intangibles” και απαρτίζεται από τους: Ευθύμιος Δραγάτσης, Μάρκος Ζώρζος, Ιωάννης Σταμάτης και Χρήστος Γκιτέρσος. Και τα τέσσερα μέλη της ομάδας είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς, τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής. 

  Όλοι οι συμμετέχοντες με τα στελέχη της KPMG.

  kpmgphoto2Η νικήτρια ομάδα "The Intangibles” απαρτίζεται από τους (από τα αριστερά προς τα δεξιά): Ευθύμιος Δραγάτσης, Μάρκος Ζώρζος, Ιωάννης Σταμάτης και Χρήστος Γκιτέρσος. Και τα τέσσερα μέλη της ομάδας είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιώς, τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοίκησης.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων