Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 10-Μαϊ-2019 12:54

  ΕΕΑ: Νέοι ΚΑΔ στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές χωρίς γραφειοκρατία

  ΕΕΑ: Νέοι ΚΑΔ στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές χωρίς γραφειοκρατία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Δόθηκε η λύση για την αυτόματη μετάπτωση των κατηγοριών διαμεσολάβησης από την παλαιότερη κατηγοριοποίηση στη νέα όπως αυτή καθορίστηκε από την IDD. Η σχετική απόφαση την οποία ζήτησε, τεκμηρίωσε και διεκδίκησε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας υπεγράφη από την ΑΑΔΕ και αναμένεται πλέον η δημοσίευσή της σε ΦΕΚ για να εφαρμοστεί". Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου και όπως αναφέρεται, "πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη η οποία υποστηρίχθηκε ισχυρά από τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Ι. Χατζηθεοδοσίου και τον γενικό γραμματέα Δ. Γαβαλάκη προκειμένου να δοθεί αυτή η συγκεκριμένη λύση που διευκολύνει λειτουργικά περισσότερους από 3.5 χιλιάδες επαγγελματίες πανελλαδικά".

  Ο κ. Χατζηθεοδοσίου χαιρετίζει την αποδοχή του αιτήματος από την ΑΑΔΕ και τον πρόεδρό της Γ. Πιτσιλή και τονίζει ότι "είναι σημαντική κάθε απόφαση που διευκολύνει τις επαγγελματικές τάξεις να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους χωρίς οποιοδήποτε εμπόδιο. Η συγκεκριμένη απόφαση απαλλάσσει τον κλάδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών από γραφειοκρατικές διαδικασίες και προσκόμματα που τυχόν θα συναντούσε ο κάθε επαγγελματίας εάν χρειαζόταν να απευθυνθεί στην εφορία και να καταθέσει σειρά απαιτούμενων εγγράφων απαραίτητων στην διαδικασία που επιβάλλεται για την μεταβολή του ΚΑΔ".

  Η "αυτόματη" μετάπτωση του ΚΑΔ από το παλαιό στο νέο καθεστώς κατηγοριών ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων που επιτεύχθηκε, όπως υποστηρίζεται, αποτελεί σημαντική στήριξη για τους επαγγελματίες οι οποίοι από ασφαλιστικοί σύμβουλοι μεταπηδούν στην κατηγορία του ασφαλιστικού πράκτορα χωρίς να αναγκαστούν να περάσουν μια σκληρή και ίσως δυσχερή για κάποιες περιπτώσεις διαδικασία.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων