Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Μαϊ-2019 07:54

  Sports betting και στη Μοντάνα, διευρύνεται ο ρόλος της Intralot

  Sports betting και στη Μοντάνα, διευρύνεται ο ρόλος της Intralot
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Μοντάνα έγινε πριν λίγες ημέρες η ένατη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποιεί τον αθλητικό στοιχηματισμό. Οι νομοθετικές διαδικασίες που αναθέτουν στη λοταρία της Μοντάνα, τη διαχείριση της οποίας έχει αναλάβει η Intralot, τη διενέργεια αθλητικού στοιχηματισμού στην πολιτεία έχουν ήδη προχωρήσει και αναμένεται, ενδεχομένως μέχρι το Φθινόπωρο του 2019, να ξεκινήσει η διάθεση της υπηρεσίας.

  Από τις εννέα πολιτείες που έχουν ψηφίσει τα σχετικά νομοσχέδια, σήμερα υπάρχουν αρκετές πολιτείες που έχουν ή βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας για το λανσάρισμα mobile sports betting. Πρόκειται για το Delaware, το Μississippi (σε συγκεκριμένα σημεία), τη Nevada, το New Jersey, το Rhode Island και τη West Virginia, ενώ στο Arkansas το λανσάρισμα αναμένεται μέσα στο 2019. Εκτός από τη Μοντάνα, νομοθετική ρύθμιση αναμένεται σύντομα και στο Tennessee, την Indiana και την Iowa.

  Αλλά και στη Washington DC, έπειτα από το "πράσινο φως” που δόθηκε από το Συμβούλιο του District of Columbia, του νομοθετικού βραχίονα της τοπικής κυβέρνησης, η πολιτειακή λοταρία έχει ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την επέκταση του υφιστάμενου συμβολαίου με την Intralot, ώστε να περιλαμβάνεται και η δραστηριότητα του mobile αθλητικού στοιχηματισμού. Να σημειωθεί ότι η απόφαση που προωθεί την εισαγωγή του αθλητικού στοιχήματος μέσω των κρατικών (πολιτειακών) λοταριών αφορά στο μοντέλο που ευνοεί την INTRALOT για τη δραστηριοποίησή της στην αγορά αθλητικού στοιχηματισμού στις ΗΠΑ.

  H σύμβαση για τη διαχείριση της λοταρίας στη Μοντάνα ήταν από τις πρώτες που κέρδισε η Intralot επί αμερικανικού εδάφους. Η ελληνική εταιρεία το 2005 είχε επικρατήσει σε σχετικό διαγωνισμό και ξεκίνησε τη διαχείριση του συστήματος το Μάρτιο του 2006. Η σύμβαση της Intralot με τη λοταρία της Μοντάνα έχει ισχύ έως το 2026. Σήμερα η Intralot διαθέτει 14 συμβόλαια σε 12 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια και, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018, το 10,4% των εσόδων του Ομίλου και το 25% των EBITDA προέρχονται από την αμερικανική αγορά.

  Την περίοδο αυτή οι επικεφαλής του Ομίλου βρίσκονται στις ΗΠΑ προκειμένου να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που αναδύονται από το άνοιγμα της αγοράς του sports betting, το μέγεθος της οποίας υπολογίζεται από αναλυτές στα 20 δισ. δολαρίων σε επίπεδο μικτών κερδών (GGR). Από τον περασμένο Δεκέμβριο, επικεφαλής του Sports Betting στην INTRALOT INC, θυγατρική του ομίλου στις ΗΠΑ, έχει τοποθετηθεί ο Fernando Ors Villarejo, πρώην επικεφαλής του τομέα ανάπτυξης στον πολυεθνικό όμιλο τυχερών παιχνιδιών Codere.

  Νίκος Χρυσικόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ