Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Μαϊ-2019 07:50

  Τέλη Μαΐου και βλέπουμε η πρόσκληση για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας

  Τέλη Μαΐου και βλέπουμε η πρόσκληση για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Εντός του επόμενου 15νθημέρου θα έχει ολοκληρωθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΠΑ Εμπορίας, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, εξέλιξη που επιλύει μια από τις βασικές εκκρεμότητες για την έναρξη του διαγωνισμού πώλησης και τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος από το ΤΑΙΠΕΔ. 

  Παράλληλα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι προχωρούν οι διαδικασίες διαχωρισμού της εταιρείας σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Δικτύων, με την κατανομή του μόνιμου προσωπικού αλλά και των εργολαβικών υπαλλήλων για τους οποίους σχεδιάζεται να προσληφθούν από θυγατρικές εταιρείες του ομίλου. Επίσης προχωρούν και άλλα διαδικαστικά ζητήματα, ωστόσο από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο και θα "τρέξει” το διαγωνισμό, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι η πρόσκληση δεν αναμένεται να δημοσιοποιηθεί νωρίτερα από το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου. Αυτό πρακτικά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, ο διαγωνισμός να ξεκινήσει αργότερα, ίσως και μέσα στον Ιούνιο.

  Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, από τις μέχρι τώρα επαφές με τους θεσμούς δεν προκύπτει πίεση στο μέτωπο των ενεργειακών αποκρατικοποιήσεων, οι οποίες μάλιστα θεωρείται ότι δεν έχουν εκτροχιαστεί από το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, σημειώνουν με νόημα ότι οι όποιες επαφές γίνονται αυτήν την περίοδο με τους θεσμούς έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα, ενώ η αξιολόγηση τοποθετείται χρονικά τον Οκτώβριο. 

  Το ίδιο ισχύει όχι μόνο για τη ΔΕΠΑ αλλά και για τα ΕΛΠΕ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι οποίες διευκρινίζουν ότι οι διαβουλεύσεις που ξεκινούν αυτές τις ημέρες με τους θεσμούς αλλά και την Paneuropean δεν θα ολοκληρωθούν άμεσα και δε θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την τύχη της αποκρατικοποίησης μετά το πρόσφατο ναυάγιο του διαγωνισμού. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020