Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Μαϊ-2019 07:55

  Ειδικό μέρισμα 730 εκατ. ευρώ από την Coca Cola HBC

  Ειδικό μέρισμα 730 εκατ. ευρώ από την Coca Cola HBC
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Η πρόθεση της διοίκηση της Coca Cola HBC να προτείνει προς τη γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή ειδικού μερίσματος συνολικού ποσού 730 εκατ. ευρώ, ήτοι 2 ευρώ ανά μετοχή, και αν αυτή κίνηση επηρεάζει τα σχέδια της για επενδύσεις και εξαγορές, μονοπώλησαν το conference call με τους αναλυτές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

  Για το θέμα ο Zoran Bogdanovic διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, απάντησε πως "με κανέναν τρόπο, το ειδικό μέρισμα, δεν μειώνει τη δύναμη πυρός μας για να κάνουμε τα σωστά πράγματα για την Coca-Cola HBC σε σχέση με τυχόν συγχωνεύσεις και εξαγορές".

  Ενώ σε άλλο σημείο είπε πως η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις που παράγουν έσοδα, και αυτό είναι ψύκτες, νέα τεχνολογία για καινοτομίες, γραμμές παραγωγής, κ.ά. Ανέφερε επίσης πως η εταιρεία είναι ανοικτή σε επιλεκτικές εξαγορές. "Ξεκινήσαμε με τον Bambi -η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο- και, όπως είπαμε, υπάρχουν και άλλες σκέψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με καλή δυνατότητα υλοποίησης", σημείωσε. Για να συμπληρώσει πως η εταιρεία δεν βιάζεται. "Το κρίσιμο στοιχείο είναι η σωστή στρατηγική προσαρμογή και η σωστή και δίκαιη αξία", ανέφερε σε άλλο σημείο.

  Η εταιρεία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το πρώτο τρίμηνο του 2019, στις 2 Μαΐου, έκανε γνωστό πως το διοικητικό συμβούλιο της θα προτείνει στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση τη διανομή ειδικού μερίσματος 2 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή συνολικά περίπου 730 εκατ. ευρώ. Με τον Zoran Bogdanovic, διευθύνοντα σύμβουλο της να σχολιάζει πως: "η διανομή ειδικού μερίσματος ύψους 2 ευρώ ανά μετοχή, αντικατοπτρίζει μία σειρά ετών με υψηλές επιδόσεις, την αυτοπεποίθησή μας για το μέλλον και τη δέσμευσή μας για συνεχή δημιουργία αξίας για τους μετόχους.". Είχε προηγηθεί στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2018 η διανομή μερίσματος 0,57 ευρώ ανά μετοχή για το οικονομικό έτος 2018, το οποίο αντιπροσωπεύει απόδοση 44%, εντός του εύρους 35-45% των σχετικών της κατευθύνσεων.

  Η εταιρεία για το πρώτο τρίμηνο ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση κατά 4,7%, αύξηση του όγκου πωλήσεων 3,5%, παρά τον αντίκτυπο της χρονικής συγκυρίας του Πάσχα φέτος ύψους 90 μονάδων βάσης. Οι όγκοι πωλήσεων στις αναπτυγμένες αγορές αυξήθηκαν κατά 0,2%, με διατήρηση της αύξησης των πωλήσεων σε Ιρλανδία και Ελλάδα και αξιοσημείωτη βελτίωση στην Ιταλία, παρά τον αντίκτυπο της χρονικής συγκυρίας του Πάσχα. Οι όγκοι πωλήσεων στις αναπτυσσόμενες αγορές αυξήθηκαν κατά 2,6%, στις αναδυόμενες αγορές αυξήθηκαν κατά 5,7%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ