Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Μαϊ-2019 08:18

  Λιγνίτες: Παράταση μέχρι τις 28 Μαΐου στον διαγωνισμό

  Λιγνίτες: Παράταση μέχρι τις 28 Μαΐου στον διαγωνισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Παράταση 22 ημερών πήρε ο διαγωνισμός για τη λιγνιτική αποεπένδυση της ΔΕΗ, μετά από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε από τους συμμετέχοντες επενδυτές και έγινε αποδεκτό από την ΓΔ Ανταγωνισμού της ΕΕ. Η αρχική προθεσμία του διαγωνισμού έληγε στις 6 Μαΐου, δηλαδή την ερχόμενη Δευτέρα. 

  Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, με δεδομένο ότι μόλις λίγες ημέρες πριν το Πάσχα αναρτήθηκε στο VDR του διαγωνισμού η συμφωνία προμήθειας λιγνίτη για τη μονάδα της Μελίτης από το ορυχείο της Αχλάδας και επομένως οι επενδυτές δεν είχαν επαρκή χρόνο για να μελετήσουν τα νέα δεδομένα. 

  Η εικόνα που υπάρχει πάντως από την πλευρά των σχημάτων που έχουν εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον είναι ότι ακόμη παραμένουν επιφυλακτικά και δεν έχουν ακόμη ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις για το εάν θα συμμετάσχουν στην τελική φάση καταθέτοντας δεσμευτικές προσφορές. 

  Όπως έχει αναφέρει στις καταστάσεις του 2018 η διοίκηση της ΔΕΗ είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα καθώς όπως προειδοποιεί "η Μητρική Εταιρεία δεν είναι σε θέση να επηρεάσει την τιμή στην οποία θα πωληθούν τα περιουσιακά αυτά στοιχεία” (Μελίτη και Μεγαλόπολη). Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι με βάση τους όρους που συμφωνήθηκαν στο νέο διαγωνισμό θα διενεργηθεί νέα ανεξάρτητη αποτίμηση η οποία δεν θα λαμβάνει υπόψη της την προηγούμενη που έγινε στον πρώτο διαγωνισμό. 
   

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΕΗ: 

  "Μετά από σχετικά αιτήματα συμμετεχόντων επενδυτών στο διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων  Μελίτης και Μεγαλόπολης, και μετά από συνεννόηση της Διοίκησης της ΔΕΗ με το ΥΠΕΝ και την DG Comp της ΕΕ, αποφασίστηκε η μετάθεση της προθεσμίας κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την 28η Μαΐου 2019".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων