Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 02-Μαϊ-2019 17:41

  Μέχρι και το 2021 παρατάθηκε η λειτουργία της Dolphin Capital Partners

  Μέχρι και το 2021 παρατάθηκε η λειτουργία της Dolphin Capital Partners
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη συνέχιση της λειτουργίας της Dolphin Capital Partners (DCP), που βρίσκεται υπό τη διαχείρισή  της, ενέκρινε η Γενική Συνέλευση της εισηγμένης στο ΑΙΜ του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου εταιρείας Dolphin Capital Investors (DCI).

  Σύμφωνα με ανακοίνωση, η DCI από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το Δεκέμβριο του 2005 είχε δημιουργηθεί με την μορφή ενός closed end fund, με δεκαετή διάρκεια ζωής (έως τον Δεκέμβριο του 2015), και με στόχο (όπως εξάλλου όλων των σχετικών funds) να επενδύει, να αναπτύσσει και στη συνεχεία να διαθέτει προς πώληση τα έργα της δημιουργώντας υπεραξία για τους μετόχους. Μετά από 2 συνεχείς παρατάσεις της περιόδου λειτουργίας της τον Ιούνιο του 2015 και το Δεκέμβριο του 2016, η πλειοψηφία των μετόχων της εταιρείας, με τη σύμφωνη γνώμη του βασικού μετόχου και Διαχειριστή αυτής DCP, αποφάσισε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 2ης Μαΐου 2019 να παρατείνει εκ νέου τη λειτουργία της εταιρίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021.

  Στο εν λόγω χρονικό διάστημα, η DCI σκοπεύει να ολοκληρώσει το επενδυτικό της πρόγραμμα με την ανάπτυξη των Kilada Hills Golf Resort στο Πόρτο Χέλι και του One&Only Kea Island στην Κέα αλλά και να είναι σε θέση να πωλήσει, χωρίς πίεση χρόνου, το υπόλοιπο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο και να διανείμει τις σχετικές εισπράξεις στους μετόχους της. Πριν το τέλος του 2021, η Γενική Συνέλευση των μετόχων της DCI θα αποφασίσει εκ νέου για τη μετέπειτα στρατηγική της εταιρείας. 

  Παράλληλα με τη διαχείριση του συνολικού χαρτοφυλακίου της DCI, η DCP συνεχίζει τη διαχείριση των Amanzoe και Nikki Beach Resort & Spa στο Πόρτο Χέλι, δύο έργων στα οποία παραμένει και συνιδιοκτήτρια.   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ