Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 24-Απρ-2019 18:08

  Συστήματα Sunlight: Αύξηση στα κέρδη προ φόρων το 2018

  Συστήματα Sunlight: Αύξηση στα κέρδη προ φόρων το 2018
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μείωση του κύκλου εργασιών και αύξηση των κερδών προ φόρων σημείωσε ο Όμιλος Συστήματα Sunlight το 2018 σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

  Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα, ο Κύκλος Εργασιών ανήλθε σε 108,5 εκατ. ευρώ, έναντι 184,3 εκατ. ευρώ το 2017, το δε EBITDA του Ομίλου ανήλθε στα 19,7 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 13%. Τα Κέρδη Προ Φόρων σημείωσαν άνοδο στα 10,1 εκατ. ευρώ, έναντι 8,3 εκατ. ευρώ το 2017.

  Σημειώνεται, ότι η SUNLIGHT έχει αναγνωρίσει στα αποτελέσματα του 2018, έσοδο 58,2 εκατ. ευρώ το οποίο προέρχεται από την ασφαλιστική αποζημίωση των 66 εκατ. ευρώ, με το υπόλοιπο ποσό των 7,8 εκατ. ευρώ της αποζημίωσης να αναγνωρίζεται εντός του 2019. Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2018, η Εταιρεία συμφώνησε με τους ασφαλιστές της στην λήψη ποσού 66 εκατ. ευρώ ως ασφαλιστική αποζημίωση, από τα οποία έχουν ήδη καταβληθεί 33 εκατ. ευρώ (18 εκατ. εντός του 2018). Τέλος, το 2018, η Εταιρεία σύνηψε δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), ύψους 12,5 εκατ. ευρώ και διάρκειας 7 ετών, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας και την περαιτέρω έρευνα σε νέες τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας.

  Το 2018, σύμφωνα με τον όμιλο, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη SUNIGHT, δεδομένων των ευνοϊκών συνθηκών στις διεθνείς αγορές βιομηχανικών μπαταριών, με το πρώτο τετράμηνο να σημειώνεται σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών αλλά και της οργανικής κερδοφορίας της Εταιρείας. Η εκτεταμένη πυρκαγιά στο τμήμα παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών του εργοστασίου της Ξάνθης, την 1η Μαΐου, ανέστειλε την παραπάνω πορεία, δεδομένου ότι επηρεάστηκε σημαντικά η ικανότητα παραγωγής τους τελευταίους 8 μήνες του 2018.

  Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Εταιρείας για το 2018, ο κ. Βασίλειος Μπίλλης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT δήλωσε: "Έχουμε αφήσει πίσω μας τη δυσκολότερη χρονιά που πέρασε ποτέ η Εταιρεία μας, καταφέρνοντας να βγούμε δυνατότεροι από ποτέ με τη συμπαράσταση όλων των συνεργατών μας. Και βέβαια δε σταματάμε εκεί. Το 2019 ήδη έχει ξεκινήσει για εμάς με καλές προοπτικές, με την εντατικοποίηση της δραστηριότητάς μας σε νευραλγικές γεωγραφικές αγορές, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και την είσοδό μας στην ταχέως ανερχόμενη αγορά των μπαταριών τεχνολογίας λιθίου".

  Οι προοπτικές για το 2019


  Το 2019, η Εταιρεία προχωρά με ταχύ ρυθμό στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού, έχοντας ως σύμμαχο τα υγιή fundamentals στην αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs, electrical Industrial Vehicles).
  Με την παραγωγική δυναμικότητα στο εργοστάσιο στο Νέο Όλβιο Ξάνθης να έχει πλέον αποκατασταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, την σταδιακή ολοκλήρωση της ασφαλιστικής αποζημίωσης, την χρηματοδότηση από τις Ελληνικές Τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT έχει λάβει απόφαση για περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικής της δυναμικότητας, στοχεύοντας  στην περαιτέρω διεύρυνση του μεριδίου της σε αγορές πέραν των ευρωπαϊκών, με έμφαση τις περιοχές της Β. Αμερικής και της Ασίας.

  Επιπλέον, στρατηγική επιλογή της Διοίκησης της Εταιρείας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη λύσεων αποθήκευσης ενέργειας, στηριζόμενες στην  τεχνολογία λιθίου, με την νέα προϊοντική σειρά "έξυπνων" μπαταριών λιθίου για eIVs και την εμπορική ονομασία "Li.On Force". Η σειρά Li.On Force θα αποτελέσει το προϊοντικό όχημα για την διείσδυση της Sunlight σε μία αγορά που αναμένεται να αναπτυχθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό άνω του 7% έως το 2030.

  Τέλος, η προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλη την αλυσίδα αξίας (value chain), στις παραγωγικές, εμπορικές αλλά και διοικητικές λειτουργίες της SUNLIGHT αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της Εταιρίας για το 2019, αλλά και τα προσεχή χρόνια.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων