Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Απρ-2019 07:40

  Νίκας: Σε διαπραγματεύσεις για τον Αγ. Στέφανο

  Νίκας: Σε διαπραγματεύσεις για τον Αγ. Στέφανο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Σε διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, που σήμερα είναι οι εγκαταστάσεις της, βρίσκεται η διοίκηση της Π.Γ. Νίκας. Θέμα το οποίο ατύπως είχε ανοίξει δύο χρόνια πίσω όταν είχε επιτευχθεί η συμφωνία αναδιάρθρωσης, η οποία προέβλεπε τη μεταβίβαση στις Τράπεζες του ακινήτου στον Αγιο Στέφανο έναντι διαγραφής οφειλών.

  Σήμερα, δύο χρόνια μετά, η διοίκηση της Π.Γ. Νίκας επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου αλλά και ότι εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για τη μετεγκατάσταση της δραστηριότητάς της. Όπως αναφέρεται στις οικονομικές της καταστάσεις, "η μίσθωση του ακινήτου στον Άγιο Στέφανο λήγει την 30η Απριλίου του 2019.

  Η διοίκησή της εταιρείας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου για την παράταση της υφιστάμενης σύμβασης μίσθωσης και παράλληλα εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για τη μετεγκατάσταση της δραστηριότητάς της.”

  Στο μέτωπο των οικονομικών αποτελεσμάτων, οι πωλήσεις της πέρυσι σε επίπεδο ομίλου διαμορφώθηκαν στα 40,485 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 1,15% σε σχέση με το 2017. Το μερίδιό της στο σύνολο της αγοράς αλλαντικών, αυξήθηκε από 15,8% σε 16,5% σε όγκο και από 14,4% σε 15,6% σε αξία, αναφέρει η εταιρεία στις οικονομικές της καταστάσεις.

  Στις επιμέρους κατηγορίες προϊόντων το "Παριζάκι” κατέχει μερίδιο 31,6% σε όγκο και 33,8% σε αξία στην κατηγορία προϊόντων από κοτόπουλο, στην οποία η Νίκας εισήλθε τον Σεπτέμβριο του 2017. Τη φετινή χρονιά η εταιρεία εστιάζει στην ενίσχυση της διανομής της στη μικρή λιανική και στο κανάλι HORECA (Hotel, Restaurant, Catering), στις εξαγωγές, και σε νέα προϊόντα και κατηγορίες προϊόντων.

  Τα συνολικά αποτελέσματα προ φόρων (EBT) του ομίλου, από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, διαμορφώθηκαν σε ζημίες 6,757 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 15,472 εκατ. ευρώ. Εάν από τα αποτελέσματα εξαιρεθούν έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα, που στην χρήση του 2018 αφορούσαν σε μη επαναλαμβανόμενα έξοδα αναδιοργάνωσης και διαγραφής απαιτήσεων ύψους 3,064 εκατ. ευρώ και το 2017 σε κέρδη από διαγραφές δανείων και τόκων, και απομειώσεις παγίων, συνολικού ύψους 21,299 εκατ. ευρώ, τα αποτελέσματα προ Φόρων (ΕΒΤ) διαμορφώνονται σε ζημίες 3,693 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 5,826 εκατ. ευρώ.

  Οι εμπορικές απαιτήσεις του ομίλου την 31η Δεκεμβρίου, ανέρχονταν σε 11,112 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο απεικονίζεται μετά την αφαίρεση πρόβλεψης απομείωσης ύψους 5,84 εκατ. ευρώ. Λόγω της σημαντικότητας της αξίας των εμπορικών απαιτήσεων και των σημαντικών κρίσεων και εκτιμήσεων της διοίκησης για τον προσδιορισμό του ανακτήσιμου ποσού, ο Ορκωτός Ελεγκτής, σημειώνει: "θεωρούμε την αξιολόγηση της πρόβλεψης απομείωσης των παραπάνω εμπορικών απαιτήσεων ως σημαντικό θέμα του ελέγχου μας”. 

  Σε άλλο σημείο ο Ορκωτός αναφέρει πως: "η εκτίμηση της ανακτησιμότητας των απαιτήσεων βασίζεται σε σημαντικές κρίσεις και εκτιμήσεις της διοίκησης λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων, την ικανότητα του οφειλέτη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και τις πιθανότητες μη εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων.”

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020