Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Απρ-2019 20:57

  Port Professional of the Month για τον Απρίλιο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Σ. Θεοφάνης

  Port Professional of the Month για τον Απρίλιο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Σ. Θεοφάνης
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Port Professional of the Month, για το μήνα Απρίλιο αναδείχθηκε ο προέδρος και διευθύνων συμβούλος της ΟΛΘ Α.Ε. Σωτήρης Θεοφάνης, από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Λιμένων (ESPO European Sea Ports Organization).

  Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Λιμένων Θάλασσας ΕSPO, με έδρα τις Βρυξέλλες, ιδρύθηκε το 1993 και είναι το όργανο αντιπροσώπευσης των θαλάσσιων λιμένων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νορβηγίας.

  Ο θεσμός του ΕSPO "Port Professional of the Month" έχει ως στόχο την ανάδειξη διοικητικών στελεχών ευρωπαϊκών λιμανιών, με σημαντική πορεία στη διοίκηση λιμένων και την παρουσίαση των βασικών σημείων της στρατηγικής ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού των λιμανιών που έχουν αναλάβει.

  Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί κύρια πύλη για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, λόγω της θέσης του, των υποδομών του, του ευρέος φάσματος παρεχόμενων υπηρεσιών και του σημαντικού πελατολογίου του, τόσο στη Β. Ελλάδα όσο και στις γειτονικές χώρες, επισήμανε ο κ. Θεοφάνης σε συνέντευξη που παραχώρησε και φιλοξενείται στο διαδικτυακό τόπο του ESPO, με αφορμή την ανάδειξή του σε Port Professional of the Month. (https://www.espo.be/news/port-pro-of-the-month-sotirios-theofanis).

  Στην ίδια συνέντευξη ανέφερε ότι, σύμφωνα με την κίνηση του πρώτου τριμήνου, το 2019 η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων αναμένεται να φτάσει στα 450.000 TEUs και του συμβατικού φορτίου σε 4.500.000 τόνους, ενώ το 2018 η διακίνηση ήταν 425.000 TEUs και 3.850.000 τόνους αντίστοιχα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων