Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Απρ-2019 10:13

  Πηγές ΔΕΗ: Η κατάσχεση για τη Χαλυβουργική δεν περιλαμβάνει μισθοδοσίες

  Πηγές ΔΕΗ: Η κατάσχεση για τη Χαλυβουργική δεν περιλαμβάνει μισθοδοσίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η δικαστική δικαίωση της ΔΕΗ στη διαμάχη με τη Χαλυβουργική και η διαδικασία που έχει ξεκινήσει για τη συντηρητική κατάσχεση εις χείρας τρίτων, δεν περιλαμβάνει την καταβολή μισθοδοσίας των εργαζόμενων. Αυτό διευκρινίζουν πηγές της ΔΕΗ, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι εφόσον τελικώς δεν καταβληθεί η μισθοδοσία, αυτό οφείλεται καθαρά σε επιλογή της διοίκησης της Χαλυβουργικής. 

  Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το μονομελές Πρωτοδικείο απέρριψε αίτημα της Χαλυβουργικής που ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή που να απαγορεύει κάθε πράξη εκτέλεσης από την πλευρά της ΔΕΗ η οποία είχε ζητήσει τη συντηρητική κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών δυνάμει διαταγής πληρωμής. 

  Η διαταγή πληρωμής είχε εκδοθεί το Φεβρουάριο από το μονομελές Πρωτοδικείο για το συνολικό ποσό της οφειλής της βιομηχανίας προς τη ΔΕΗ ήτοι για ποσό 30.473.320,8 ευρώ. Ωστόσο παρά την κοινοποίησή της προς τη Χαλυβουργική, η βιομηχανία δεν προέβη σε καμία ενέργεια με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προχωρήσει στο επόμενο βήμα δηλαδή στη συντηρητική κατάσχεση εις χείρας των τραπεζών, δυνάμει της διαταγής πληρωμής.

  Χ. Φλουδόπουλος
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ